Apu er (måske) ikke helt død i ‘The Simpsons’

Apu er (måske) ikke helt død i ‘The Simpsons’
Apu i 'The Simpsons'

I går kunne vi rapportere, at karakteren Apu bliver fjernet fra den populære animationsserie ‘The Simpsons’, da figuren, især efter en kritisk dokumentar, har mødt kritik for at forstærke negative og skadende stereotyper. Meddelelsen kom fra filmproduceren Adi Shankar, der først havde forsøgt sig med en manuskriptkonkurrence for bedst at løse problemet omkring Apu.

Nu har Al Jean, der er producer og showrunner ‘The Simpsons’ dog været på Twitter, og har skrevet følgende: »Adi Shankar er ikke producer på ‘The Simpsons’. Jeg ønsker ham alt det bedste, men han taler ikke på vegne af vores serie’.

Det tolkede mange hurtigt som, at der ikke er noget hold i Shankars udtalelse om, at Apu ikke vender tilbage. Shankar var dog hurtig til at skrive en mail til The Wrap for at rede trådende ud.

»Al Jeans udtalelse var rettet imod en dårligt researchet clickbait-nyhed fra NME (britisk kulturmagasin, red.), hvor der ukorrekt stod skrevet, at jeg er producer på ‘The Simpsons’«, skriver Shankar. »Det er jeg ikke, og har jeg aldrig påstået at være. Al klargør blot, at jeg ikke arbejder på serien. Han snakker ikke om kontroversen om Apu«.

Måske tyder det stadig på, at Shankar har ret i, at Apu er ude af ‘The Simpsons’ for good, men der mangler stadig en endegyldig udtalelse fra folkene bag. Den eneste officielle melding fra Fox, kanalen bag serien, er, at Apu medvirker i et afsnit, der blev sendt den 14. oktober. I afsnittet optræder Apu i et kort klip, hvor han står ved siden af Gud oppe i Himlen med en glorie svævende over hovedet. Det virker sådan set ret utvetydigt, men seriens fans mangler for alvor at få sagen lukket.

Læs også: Matt Groenig bekræfter Michael Jacksons medvirken i ‘The Simpsons’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af