’The Simpsons’-karakteren Apu droppes efter racisme-kontroverser

’The Simpsons’-karakteren Apu droppes efter racisme-kontroverser
Apu og Bart i 'The Simpsons'.

Den indiske købmand Apu Nahasapeemapetilon har haft et hårdt år i Springfield med sit gule slæng i ’The Simpsons’. Faktisk så hårdt et år, at han sandsynligvis i al stilfærdighed har måttet lade livet.

Da den indisk-amerikanske komiker Hari Kondabolu sidste år konfronterede sin såkaldte ’tegneserie-nemesis’ i dokumentaren ’The Problem with Apu’, skabte han debat om den kontroversielle figur og den vestlige kulturs stereotypificering af sydøstasiatiske samfund.

Siden dokumentaren har Apus skæbne i Springfield været usikker. Producer Adi Shankar forsøgte sig med en manuskript-konkurrence, hvor folk kunne byde ind med et bud på, hvordan problemet med Apu bedst kunne løses – hvordan han kunne videreudvikles eller skrives ud af serien. Men Shankar er nu vendt tilbage med nedslående nyheder for Apu-tilhængerne.

»Jeg har fået nogle nedslående nyheder, som jeg har fået bekræftet fra forskellige kilder nu: De dropper Apu-karakteren fuldkommen«, fortæller han. »De kommer ikke til at gøre et stort nummer ud af det, eller noget i den retning, men de dropper ham fuldstændigt blot for at undgå kontroverser«.

Matt Groenig og resten af ’Simpsons’-holdet imødekom sagen ret direkte tidligere på året med episoden ’No Good Read Goes Unpunished’, hvor Marge læser en børnebog højt for datteren Lisa. Da det går op for Lisa, at bogen byder på racistiske fremstillinger af både irere og sydamerikanere, konkluderede hun så snusfornuftigt: »Noget, der startede for årtier siden, som blev hyldet og var harmløst, er nu politisk ukorrekt. Hvad man kan gøre?«, hvorefter hun skæver til et billede af Apu (med teksten »Don’t have a cow«) på sit sengebord.

I forsøget på at få en kommentar om sagen direkte fra Fox, svarede tv-netværket følgende: »Apu optrådte i 14/10/18-episoden ’My Way or the Highway to Heaven’«. I afsnittet, der henvises til, optræder Apu ganske rigtigt i et kort klip, hvor han står ved siden af Gud oppe i Himlen med en glorie svævende over hovedet – med andre ord en indikator for, at han er død efter 28 år i Springfield.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af