‘Den skyldige’s Oscar-konkurrenter er fundet – se hele listen

‘Den skyldige’s Oscar-konkurrenter er fundet – se hele listen
Jakob Cedergren i 'Den skyldige'.

For nogle uger siden blev Gustav Möllers ‘Den skyldige’ fortjent indstillet som den danske Oscar-kandidat til prisen for bedste udenlandske film. Nu er den samlede liste over indstillinger blevet frigivet, der i alt byder film fra 87 lande velkommen.

Som vi tidligere har beskrevet, er ‘Den skyldige’ oppe imod nogle vægtige modstandere, så man må virkelig krydse fingre for de danske chancer, selvom en plads blandt de ni shortlistede, der bliver annonceret til december, bestemt er mulig.

Mexicos indstilling, Alfonso Cuaróns ‘Roma’, er storfavorit til at vinde, mens japanske Hirokazu Kore-edas Guldpalmevinder ‘Shoplifters’ og polske Pawel Pawlikowskis ‘Cold War’ også ligner sikre nomineringer.

Flere af de bedste film fra årets festival i Cannes er også indstillede. Det drejer sig blandt andet om den sydkoreanske thriller ‘Burning’, den benhårde ‘Capernaum’ fra Libanon og det belgiske drama ‘Girl’.

Flere tidligere vindere af prisen er også indstillet. Ungarske László Nemes, der i 2016 vandt for ‘Son of Saul’, er indstillet med ‘Sunset’ og tyske Florian Henckel von Donnersmarck, der hjemtog prisen for ‘De andres liv’ i 2006, er indstillet med ‘Never Look Away’.

I Sverige har man indstillet Ali Abbasis fremragende troldefabel ‘Grænse’, mens Norges bud er den hæderlige ‘Hvad vil folk sige’, der gav et langt mere nuanceret blik på muslimske kvinder, end fjerde sæson af ‘Skam’ formåede.

Se hele listen over de nominerede hos The Playlist.

Læs også: ‘Den skyldige’ er fortjent årets danske Oscar-kandidat – men kommer højst til at spille med om sølvmedaljen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af