Guillermo del Toro laver endelig sit livslange passionsprojekt – for Netflix

Guillermo del Toro laver endelig sit livslange passionsprojekt – for Netflix
Guiilermo del Toros med sin to Oscars for bedste instruktør og bedste film for 'The Shape of Water'. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Guillermo del Toro har store forventninger at indfri efter sidste års Oscar-triumf ‘The Shape of Water’ med skønheden og søudyret, der vandt hovedprisen for bedste film. Nu har Netflix annonceret, at hans kommende projekt bliver en animationsfilm om en klassisk tegneseriefigur, nemlig ‘Pinocchio’: Et livslangt passionsprojekt for del Toro, som han er overordentligt begejstret for endelig bliver realiseret, fortæller han i en pressemeddelelse:

»Ingen kunstform har påvirket mit liv og mit arbejde mere end animation, og ikke én eneste karakter har historisk haft så dyb en personlig forbindelse med mig som Pinocchio. I vores historie er Pinocchio en uskyldig sjæl med en følelseskold far, som farer vild i en verden, han ikke forstår. Han tager på en utrolig rejse, der efterlader ham med en forståelse for sin far og den virkelige verden. Jeg har villet lave denne film, så længe jeg kan huske«.

Det er første gang, del Toro giver sig i kast med en animationsfilm, men han er kendt for sine eventyrlige skabninger i film som ‘Pans labyrint’, ‘Hellboy’ og førnævnte ‘The Shape of Water’. Og han har desuden erfaring med animationsmediet fra sin Netflix-serie ‘Trollhunters’. Del Toro udmelder, at han er glad for, at Netflix bliver samarbejdspartner i ‘Pinocchio’-projektet:

»Efter den fantastiske oplevelse vi havde med ‘Trollhunters’, er jeg taknemlig for, at det talentfulde Netflix-hold giver mig den enestående mulighed for at introducere publikummer verden over for min version af denne mærkelige puppet-turned-real-boy-fortælling«.

Del Toros ‘Pinocchio’-udgave bliver en stopmotionfilm, hvilket et stærkt hold af animations- og stopmotioneksperter kommer til at assistere med. Som medinstruktør sidder Mark Gustafson, der var animationsinstruktør på Wes Andersons ‘Fantastic Mr. Fox’, og på forfatterholdet finder vi Patrick McHale, der er medforfatter på tegneserien ‘Adventure Time with Finn & Jake’. Filmens dukker vil blive fremstillet af dukkermagervirksomheden Mackinnon & Saunders, der også lavede dukkerne til Tim Burtons ‘Corpse Bride’ fra 2005.

Filmen har endnu ikke fået en premieredato, men produktionen er sat til at begynde i løbet af efteråret.

Læs også: Må Aziz Ansari gøre comeback, må Louis C.K., og hvordan må de, hvis de altså må?

Læs også: Ja, du kan blive bedre til at se film: De her Youtube-kanaler er dybt inspirerende

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af