Nikolaj Lie Kaas og Rasmus Bjerg er blandt hovedrollerne i Avaz-brødrenes kommende drama ‘Kollision’

Nikolaj Lie Kaas og Rasmus Bjerg er blandt hovedrollerne i Avaz-brødrenes kommende drama ‘Kollision’
Nikolaj Lie Kaas. (Foto: Carolina Segre)

Avaz-brødrene tog den danske filmbranche med storm sidste år. Deres debutfilm ‘Mens vi lever’ beviste, at danske melodramaer stadig er yderst gangbare, så længe de er velproduceret. At filmen samtidig blev lavet for en slik udenom de etablerede støttesystemer, var med til at pointere søskendeflokkens store potentiale, der udløste fire Bodil- og fem Robert-nomineringer.

Nu er brødrene klar med deres næste film med titlen ‘Kollision’, som blandt andet har Nikolaj Lie Kaas, Rasmus Bjerg, Nicolas Bro og Sebastian Jessen i de bærende roller. Rollefordelingen bag kameraet er den samme som på ‘Mens vi lever’: Mehdi Avaz instruerer, Milad Avaz har skrevet manuskriptet og producerer desuden sammmen med Misam Avaz.

Filmen er inspireret af en ven, som gennemgik en bitter skilsmisse. Brødrene udtaler til det internationale magasin Variety, at de ønsker at undersøge, hvordan et skilmissepars beslutninger påvirker deres børn. Milad Avaz fortæller, at de ville lave en film, »som rent faktisk kan have indflydelse på nogle liv«.

‘Kollision’ påbegynder optagelserne inden for ganske kort tid, og det bliver med et budget, der er langt større, end ‘Mens vi lever’s beskedne to millioner kroner. Ambitionen lader dog stadig til at være den samme: At skabe emotionelt medrivende dramaer, som går lige i hjertekulen og kan måle sig med Hollywood-pendanterne.

På rollelisten ses desuden Karla Avaz, Cecilie Stenspil, Casper Crump, Charlotte Munck, Gordon Kennedy, Henning Jensen, Albert Rudbeck Lindhart og Jess Dorph-Petersen. Bent Fabricius-Bjerre komponerer endnu engang musikken.

Samtidig er det værd at bemærke, at Kim Magnusson er blevet hentet ind som producer. Han er kendt for at tage danske kortfilm hele vejen til Oscar-podiet i Los Angeles. Han har vundet Oscar’en for bedste kortfilm fire gange, blandt andet med Anders Thomas Jensens ‘Valgaften’ og Anders Walters ‘Helium’. Senest var han nomineret for Aske Bangs ‘Silent Nights’. Det er med andre ord en god start på Avaz-brødrenes Oscar-ambitioner.

Læs interview: Guldbrødrene Avaz: »Vi kan godt gøre det bedre end de seneste danske Oscar-film«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af