Soundvenue uddeler Fremtidsprisen 2018 til Anna Emma Haudal

Soundvenue uddeler Fremtidsprisen 2018 til Anna Emma Haudal

I går aftes besøgte instruktøren og manuskriptforfatteren bag DR3’s ’Doggystyle’ Soundvenues popup-rum INPUT på Vesterbro, hvor der til sidst i samtalen på scenen ventede hende en gedigen overraskelse.

Her fik hun nemlig overrakt Fremtidspris 2018 i kategorien film/tv. Fremtidsprisen er Soundvenues støtte til nye kunstnere, som vi spår en stor fremtid, og med prisen følger et legat på 50.000 kroner. Prisen uddeles i samarbejde med Kissmeyer.

Ved overrækkelsen læste Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen redaktionens begrundelse op for valget af den manuskriptuddannede Anna Emma Haudal, der debuterer som instruktør og hovedforfatter med serien, som er blevet et stort seerhit på DR3.

Begrundelsen lyder:

»’Skam’ gjorde det lettere at lave webserier om og til unge i Skandinavien. Men den gjorde det også sværere. Alle danske serier i det korte format vil nemlig uundgåeligt blive sammenlignet med den norske trendsetter – og hvad gør man så? Jo, man laver noget helt, helt andet.

Det viser Anna Emma Haudal med sin serie om Asta, som måske – når det kommer til stykket – er mere Odden end Oscar. Det er en fortælling, der bag den æggende, småprovokerende titel gemmer på en indfølt fortælling om det liv og de problemer, mange mennesker slås med bag facaden. I løbet af seriens 10 afsnit bliver alle de bærende karakterer til rigtige, nuancerede mennesker af kød og blod – formidlet gennem Haudals dialog, der er så usædvanligt troværdig, at man ikke har set noget lignende på DR længe.

Det vidner om et helt særligt talent, som vi på Soundvenue er utroligt glade for at belønne med Fremtidsprisen 2018«.

Årets øvrige nominerede til Fremtidsprisen 2018 i film/tv-kategorien var dokumentarist Emil Næsby Hansen, skuespiller Carla Røder, fotograf Nadim Carlsen og instruktør Rasmus Kloster Bro.

Læs mere på Soundvenue.com/fremtidsprisen

Anmeldelse af ‘Doggystyle’: Uundværlig ungdomsserie fra allerøverste DR3-hylde får hjertet til at svømme over

Læs også: Anna Emma Haudal – »Jeg prøver at huske at spise, sove, skide og være glad – præcis som en baby«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af