‘Game of Thrones’ skulle have sluttet med tre spillefilm – men HBO gravede dybt i lommerne

‘Game of Thrones’ skulle have sluttet med tre spillefilm – men HBO gravede dybt i lommerne

Når den stærkt imødesete ottende og sidste sæson af ‘Game of Thrones’ får premiere i 2019, bliver det i seks afsnit og dermed den korteste sæson i serien. Men det var langt fra den oprindelige plan, da skaberne D.B. Weiss og David Benioff gik i gang med planlægningen af produktionen tilbage i 2012. ‘GoT’-afslutningen skulle være seks timer lang, men frem for seks serieafsnit, skulle det være tre spillefilm, skriver Entertainment Weekly.

Weiss og Benioff var nemlig bekymrede for, at HBO-budgettet ikke ville række til den vision, de havde for sjette sæson. Dengang lå budgettet på fem millioner dollars per afsnit, hvilket ifølge Weiss og Benioff ikke ville være tilstrækkeligt til, at de kunne eksekvere det sidste kapitel fyldestgørende.

»I den perfekte verden er det det, vi arbejder hen i mod. At slutte med en episk fantasy-fortælling, men med et niveau af genkendelighed og investering i karaktererne, som normalt er umuligt i en totimers film«, fortalte Weiss dengang om filmplanerne. 

Men HBO pungede ud, og sjette sæson bliver som bekendt inden for det velkendte serieformat – budgettet for hvert afsnit er tredoblet og befinder sig nu i en prisklasse på 15 millioner dollars, hvilket betyder, at sæsonen kommer til at koste hele 90 millioner dollars. 

Men det er ikke den eneste ‘GoT’-afsløring.

I Entertainment Weekly-interviewet røber Weiss og Benioff nemlig også detaljer om, hvad der kommer til at ske i det sidste kapitel i spillet om jerntronen, som de ellers har været usædvanligt hemmelighedsfulde omkring: Sæson 8 åbner med en scene fra Winterfell, der trækker linjer tilbage til seriens allerførste afsnit, hvor The Lannisters ankom med hele kortegen – denne gang er det Daenerys og hendes hær, der kommer på visit. Velkendte karakterer, flere der aldrig har mødt hinanden før, mødes i kampen mod the Army of the Dead, der kommer faretruende tæt på. 

Hele sæsonen kommer i høj grad til at kredse om forholdet mellem de forskellige karakterer og deres historier, der væves ind hinanden. Og Sansa er efter sigende ikke vild med sin nye Targaryen-svigerinde, som Jon Snow har bent the knee for.

Et af sæsonens senere afsnit kommer desuden til at være én lang action-episode a la ‘Battle of the Bastards’ fra sæson 6, et afsnit der har taget 55 nætter at skyde – og det var bare udendørsoptagelserne. Indendørsscenerne tog flere uger at færdiggøre, fortæller instruktøren på afsnittet Miguel Sapochnik. 

Premieren for ottende sæson er endnu ikke annonceret, men det bliver helt endegyldigt den sidste, fortæller Benioff:

»Vi vil stoppe, hvor vi – folk, der arbejder på serien, og folk, der ser den – ville ønske, at den lige var lidt længere. Der er det gamle mundheld ‘efterlad dem altid med et ønske om mere’, og tingene begynder bare at falde fra hinanden, hvis man ikke længere har lyst til at være der. Man har ikke lyst til at fucke det op«.

Læs også: Se første billede fra ‘Game of Thrones’ sæson 8

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af