‘The Haunting of Hill House’-skaber afviser fanteori om slutningen

‘The Haunting of Hill House’-skaber afviser fanteori om slutningen
Oliver Jackson-Cohen spiller Luke i 'The Haunting of Hill House'. (Foto: Steve Dietl/Netflix)

(Spoiler-advarsel: Læs kun artiklen, hvis du har set afslutningen på ‘The Haunting of Hill House’)

Der blev sået seriøs tvivl om den tilsyneladende lykkelige slutning i Netflix’ gyserseriehit ‘The Haunting of Hill House’, da én af hovedskuespillerne, Oliver Jackson-Cohen, for nylig antydede, at den afsluttende scene kunne være endnu en falsk illusion skabt af det onde Hill-hus. Men den teori skyder serieskaberen Mike Flanagan nu officielt ned:

»Jeg har allerede udtalt mig en del om slutningen, og jeg er tilbageholdende med at sige mere. Jeg kan godt lide, at folk laver deres egne tolkninger, så jeg er ikke ivrig efter at tage det fra dem. Men i dette tilfælde vil jeg alligevel sige, at slutningen kan tages for pålydende«, fortæller Flanagan til TVLine.

I finaleafsnittets sidste scene ser vi de fire overlevende Crain-søskende samlet for at fejre den yngste i flokken, Luke (spillet af Oliver Jackson-Cohen), der på dette tidspunkt har været stoffri i to år. Det markerer de med en kage og et to-tal på toppen, men som Jackson-Cohen efterfølgende har påpeget, er kagen rød: En farve, der flere gange i serien er brugt som tegn på, at en given hændelse er et synsbedrag listigt skabt af Hill-husets »røde rum«, hvori karakterne i virkeligheden er taget som gidsler.

Men tolker man den afsluttende kagefejring som endnu et Hill-hus-fatamorgana, står det i vejen for et væsentligt budskab, mener Flanagan:

»Hvis de stadig befinder sig i det røde rum, røver det Hughs ofring (og serien i det hele taget, red.) fra at give mening. For mig ender det præcis, som det ser ud til: Hugh er død, Nell er død, Olivia er stadig død. Jeg har altid set det som en antydning af fred, et glimt af livets fortsættelse og de overlevende karakterers accept af dette. Accept, fred og en smule tilgivelse gør ikke deres tab mindre i det afsnit. Det viser bare, at livet fortsætter, og at disse karakterer langt om længe accepterer det vilkår«.

Læs også: Opdagede du de skjulte spøgelser i ‘The Haunting of Hill House’? Se de 43 creepster eggs

Læs også: Oplev Jesper & Julie, der spidder deres generation i samtale med Mathias Helt i INPUT på torsdag

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af