Viggo Mortensen-film vinder årets første store filmpris

Viggo Mortensen-film vinder årets første store filmpris
Viggo Mortensen og Mahershala Ali i 'Green Book'.

Selvom der stadig er nogle måneder til, at Oscar- og Golden Globe-uddelingen finder sted, er der mange andre prestigefyldte  priser, der uddeles forinden. Og nu er sæsonens første store prisuddeling netop overstået, der kan give os en tidlig, om end naturligvis stadig usikker, indikator for, hvilke titler vi kommer til at se på podiet til Oscar-uddelingen.

Det drejer sig om National Board of Review, der har uddelt priser for bedste film siden 1932. Alle titler, de har hædret med prisen for bedste film de seneste ti år, med undtagelse af ‘A Most Violent Year’ i 2014, er blevet Oscar-nomineret. De seneste tre års vindere har været ‘The Post’, ‘Manchester by the Sea’ og ‘Mad Max: Fury Road’.

I år gik prisen for bedste film til periodedramaet ‘Green Book’ med Mahershala Ali og Viggo Mortensen i hovedrollerne. Mortensen vandt også prisen for bedste mandlige hovedrolle, og dermed er hans allerede gode Oscar-chancer ikke blevet mindre.

Prisen for bedste instruktør gik til en anden stor Oscar-kandidat, da Bradley Cooper hjemtog den for ‘A Star is Born’. Lady Gaga vandt prisen for bedste kvindelige skuespiller, mens Sam Elliott blev kåret til bedste mandlige birolle for samme film.

Bedste kvindelige birolle gik til Regina King i Barry Jenkins’ (‘Moonlight’) ‘If Beale Street Could Talk’, der også nuppede prisen for bedste adapterede manuskript.

Bedste originale manuskript gik til Paul Schrader for ‘First Reformed’. Med ‘First Reformed’ har Schrader, der før har skrevet ‘Taxi Driver’, lavet en af årets bedste film, så vi kan kun bifalde prisen.

Se den fulde liste af vindere her:

Bedste film: ‘Green Book’
Bedste instruktør: Bradley Cooper, ‘A Star Is Born’
Bedste mandlige hovedrolle: Viggo Mortensen, ‘Green Book’
Bedste kvindelige hovedrolle: Lady Gaga, ‘A Star Is Born’
Bedste mandlige birolle: Sam Elliott, ‘A Star Is Born’
Bedste kvindlige birolle: Regina King, ‘If Beale Street Could Talk’
Bedste originale manuskript: Paul Schrader, ‘First Reformed’
Bedste adapterede manuskript: Barry Jenkins, ‘If Beale Street Could Talk’
Bedste animerede film: ‘De Utrolige 2’
Bedste skuespilsdebut: Thomasin McKenzie, ‘Leave No Trace’
Bedste instruktørdebut: Bo Burnham, ‘Eighth Grade’
Bedste ikke-engelsksprogede film: ‘Cold War’
Bedste dokumentar: ‘RGB’
Bedste ensemble: ‘Crazy Rich Asians’

NBR laver også en top 10 over de bedste film i flere af kategorierne. De kan ses hos IndieWire.

Læs også: Jesper & Julie spidder deres generation i samtale med Mathias Helt i INPUT på torsdag

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af