Det skal du streame i december: Mesterinstruktørs seriedebut, Netflix-true crime og ny Sherlock Holmes

Det hurtige overblik over de mest interessante nye titler på streamingtjenesterne i årets sidste måned.
Det skal du streame i december: Mesterinstruktørs seriedebut, Netflix-true crime og ny Sherlock Holmes
Alexander Skarsgård og Florence Plough i 'The Little Drummer Girl'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Little Drummer Girl’

Flere og flere store filmfolk har efterhånden prøvet kræfter med seriemediet. Nu er turen kommet til en af Sydkoreas største instruktør, Park Chan-wook, der står bag film som ’Oldboy’ og ’The Handmaiden’. Med ’The Little Drummer Girl’ vender Chan-wook tilbage til USA for første gang siden ’Stoker’ i 2013.

Serien foregår i 1970’erne, hvor skuespillerinden Charlie (Florence Pugh) på en ferie i Grækenland indleder et forhold til den hemmelighedsfulde Becker (Alexander Skarsgård). Becker viser sig at ville rekruttere Charlie som dobbeltagent i en kompleks spionageforretning foranlediget af agenten Kurtz (Michael Shannon).

Serien er baseret på en bestsellerroman af John le Carré, og store dele af holdet bag er de samme, som stod bag ‘The Night Manager’, som Susanne Bier instruerede.

Kan streames på C More fra 13. december.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Miss Sherlock’

Med Guy Ritchies ’Sherlock Holmes’-film, den amerikanske serie ’Elementary’ og BBCs ’Sherlock’ har Arthur Conan Doyles legendariske detektiv oplevet en mindre renæssance i 2010’erne. Med ’Miss Sherlock’ på HBO Nordic kommer der endnu en fortolkning, dog med adskillige twists på den kendte formel.

’Miss Sherlock’ foregår, ligesom ’Elementary’ og ’Sherlock’, i nutiden, men til gengæld er handlingen flyttet til Tokyo, Japan. Som titlen antyder, har den en kvindelig hovedperson, og Watson, nu med det mere japanskklingende navn Wato, er også en kvinde.

Derfra er det dog et set-up, man kender. Wato er kirurg og netop hjemvendt fra et ophold som frivillig i Syrien. Her lærer hun den ekstremt intelligente privatdetektiven Sherlock at kende, der ofte hjælper politiet med deres arbejde – mod politiets vilje. De bliver et fast makkerpar, der opklarer makabre forbrydelser.

Kan streames på HBO Nordic fra 1. december.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Roma’

Med film som ’Children of Men’ og ’Gravity’ har Alfonso Cuarón bevist, at han mestrer det storslåede og medrivende med en sjældent set teknisk ekvilibrisme. Nu kombinerer han sine overvældende billeder med sin mest personlige fortælling hidtil.

I smukke sort-hvide billeder fortæller Cuarón historien om stuepigen Cleo og hendes liv hos en rig familie op igennem 1970’ernes Mexico. Selvom fortællingen er mere intim end i Cuaróns tidligere film, er det visuelle mindst lige så overdådigt.

Da filmen blev vist under årets CPH PIX, kvitterede vores anmelder med fem stjerner og erklærede, at filmen leverer Cuaróns hidtil mest udødelige scene i karrieren, hvilket ikke siger så lidt. Sammen med ‘A Star Is Born’ regnes ‘Roma’ lige nu for årets Oscar-favorit.

‘Roma’ får i øvrigt også en begrænset biografpremiere herhjemme.

Kan streames på Netflix fra 14. december.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Death and Nightingales’

Miniserien ’Death and Nightingales’ er et vaskeægte periodedrama om kærlighed, svigt og hævn, baseret på en populær irsk roman af Eugene McCabe fra 1992. Serien er instrueret af Allan Cubitt, der før har stået bag den medrivende seriemorderserie ’The Fall’.

Året er 1885, og Beth (Ann Skelley) er netop fyldt 23 år. Hun bor hos sin stedfar langt ude på landet. Stedfaren dominerer og kontrollerer hendes liv, så hun har besluttet sig for at løbe hjemmefra med sin elskede Liam (Jamie Dorman fra ’50 Shades of Grey’).

Hele serien udspiller sig over ét skæbnesvangert døgn, hvor Beth forsøger at tage sin skæbne i egne hænder, men meget kan nå at ske, inden dagen er omme.

Kan streames på HBO Nordic fra 13. december.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Bird Box’

Oscar- og Emmy-vindende Susanne Bier en af dansk films mest prominente instruktører, og nu har hun vendt næsen mod Netflix med ’Bird Box’. Det er langt fra første gang, Bier bevæger sig uden for landets grænser, da hun før har instrueret Halle Berry-dramaet ‘Things We Lost In the Fire’, floppet ‘Serena’ og senest den Golden Globe-vindende tv-serie ’The Night Manager’.

Med ’Bird Box’ bevæger Bier sig dog ud på ny grund med en overnaturlig postapokalyptisk fortælling, der har Sandra Bullock i hovedrollen. Bullock spiller en mor, der må flygte med sine to børn, da et mystisk væsen truer menneskeheden. Hvis man kigger på det, dør man på stedet. Hun beskytter sig selv og sine børn ved kun at bevæge sig udendørs med bind for øjnene.

Det er umuligt ikke at få associationer til ’A Quiet Place’, der var styret af en lignende præmis, men med lyd i stedet for synet. ‘Bird Box’ er dog baseret på en roman fra 2014, så inspirationen kan også gå den anden vej. Filmen får også en kortvarig biografpremiere herhjemme.

Kan streames på Netflix fra 21. december.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Counterpart’ sæson 2

Hvad er bedre end J.K. Simmons i en hovedrolle? J.K. Simmons i to hovedroller. For i den roste science fiction-serie ’Counterpart’ er verden blevet spaltet i to, så alle har en dobbeltgænger i det parallelle univers, som ligger i kold krig med vores eget.

Sæson 2 fortsætter, hvor den første slap, med Simmons i dobbeltrollen som Howard Silk, der i vores verden er en medarbejder hos FN, der ved et tilfælde opdager den alternative virkelighed, hvor hans alter ego er en dødsens farlig superagent.

På rollelisten finder man også Harry Lloyd (’The Theory of Everything’), Nazanin Boniadi (’Homeland’) og Olivia Williams (’An Education’), der alle også kommer til at spille to roller i sæson 2.

Kan streames på Viaplay fra 10. december.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Mowgli’

Det er blot to år siden ,at Disney udsendte deres liveaction-remake af deres klassiske tegnefilm ’Junglebogen’. Nu byder Netflix på deres fortolkning af Rudyard Kiplings klassiske roman, og denne gang er det uden syngende (men dog stadig talende) dyr. For ’Mowgli’ er en mørkere og mere voldelig affære end Disneys udgave.

Det er Andy Serkis, bedst kendt for at spille Gollum i ’Ringenes Herre’, der har instrueret, og med sig har han en lang række Hollywood-stjerner til at lægge deres røst til junglens mange dyr. Man finder blandt andre Christian Bale, Cate Blanchett, Naomie Harris og ikke mindst Benedict Cumberbatch dybe stemme som den frygtindgydende tiger Shere Khan.

Serkis har især lagt et stort arbejde i at give dyrene subtile menneskelignende træk, så deres følelser og udtryk brænder ekstra meget igennem.

Kan streames på Netflix fra 7. december.


Muligvis uskyldige Tommy Ward i ‘The Innocent Man’. (Foto: Netflix)

’The Innocent Man’

’Making a Murderer’, ’The Keepers’, ’The Staircase’. Netflix sidder på adskillige af de bedste true crime-serier fra de senere år, og med ’The Innocent Man’ får vi forhåbentligt endnu en tilføjelse til den liste.

Serien omhandler to mord, der rystede en lille by i Oklahoma tilbage i 1980’erne, og den efterfølgende efterforskning, der fra politiets side var plaget af fejl og et brændende ønske om at finde en syndebuk.

Serien indeholder interviews med pårørende til de myrdede, folk fra lokalsamfundet, journalister og advokater, der var involveret i sagen, men også forfatter John Grisham, hvis bog fra 2006 danner grundlaget for serien.

Kan streames på Netflix fra 14. december.

Læs også: Det skal du se i biografen i december – Årets to Oscar-favoritter, ventet dansk debut og et gensyn med onkel Stewart

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af