Kevin Hart trækker sig fra rollen som Oscar-vært grundet »ufølsomme« udtalelser om homoseksuelle

Kevin Hart trækker sig fra rollen som Oscar-vært grundet »ufølsomme« udtalelser om homoseksuelle
Kevin Hart (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Kevin Hart har trukket sig fra rollen som vært ved Oscar-uddelingen 2019. Den amerikanske komiker har netop offentliggjort sin beslutning via Twitter, der lander i kølvandet på gårsdagens shitstorm af anklager om homofobi grundet en række tidligere tweets og stand up-jokes.

Kevin Hart skriver via Twitter: »Jeg har taget beslutningen at trække mig fra værtsskabet ved dette års Oscar-show. Jeg vil ikke være en distraktion på en aften, der skal fejre så mange utroligt talentfulde kunstnere. Jeg undskylder oprigtigt til LGBTQ-samfundet for de ufølsomme ord fra min fortid«.

De omtalte homofobi-jokes stammede blandt andet fra Harts show ’Seriously Funny’ fra 2010, hvor han joker om frygten for, at hans søn skulle »blive homoseksuel«. En del af den omstridte joken lød: »En af de ting, jeg frygter mest, er, at min søn vokser op og bliver homoseksuel. Det er en reel frygt. Husk på, jeg er ikke homofobisk… Vær glad, og gør hvad du vil med dit liv. Men som en heteroseksuel mand, hvis jeg kan undgå, at min søn bliver homoseksuel, så vil jeg gøre det«.

Hart har også adskillige gange skrevet tweets med ufølsomme udtalelser om homoseksuelle.

»Yo if my son comes home & try’s 2 play with my daughters doll house I’m going 2 break it over his head & say n my voice ‘stop that’s gay«, skrev han i 2011 ifølge The Hollywood Reporter. I 2010 skrev han om et profilbillede, at det var »like a gay bill board for AIDS« I 2009 kaldte han én en »fat faced fag«.


Da kritikken begyndte at tage til, slettede Hart tweetsene fra sin profil.

I går aftes, inden Hart annoncerede sin exit som Oscar-vært, delte han en video via Instagram, hvor han udtaler sig om sagen. Her fortæller han, at Oscar-akademiet havde ringet til ham for at fortælle, at han skulle undskylde de omtalte jokes, hvis ikke de skulle finde en anden vært til prisuddelingen. Men Hart ville holde stand og ikke gå tilbage i tiden for at undskylde for de omtalte jokes på ny.

»Det er ikke første gang, det her kommer op. Jeg har adresseret det. Jeg har talt om det. Jeg har sagt, hvad der var rigtigt og forkert. Jeg har fortalt, hvem jeg er nu versus hvem, jeg var før. Jeg har gjort det. Jeg kan ikke blive ved med at gå tilbage til de gamle dage, når jeg er kommet videre og er et helt andet sted i livet«, lød det i videoen.

Oscar-akademiet har endnu ikke udtalt sig om Harts beslutning.

Læs også: Kevin Hart anklages for homofobi i kølvandet på annoncering af Oscar-værtsrolle

 

Vis dette opslag på Instagram

 

I know who I am & so do the people closest to me. #LiveLoveLaugh

Et opslag delt af Kevin Hart (@kevinhart4real) den

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af