Monsteret i Susanne Biers Netflix-film var så grimt, at det blev klippet ud

Monsteret i Susanne Biers Netflix-film var så grimt, at det blev klippet ud
Sandra Bullock i 'Bird Box'. (Foto: Saeed Adyani/Netflix)

Susanne Biers Netflix-film ‘Bird Box’ har fået en blandet modtagelse siden premieren tidligere på måneden. Filmen udspiller sig i en postapokalyptisk fremtid, hvor monstre får folk til at begå selvmord, hvis de kigger på monsteret.

Vores anmelder gav filmen tre stjerner, og en stor del af grunden var, at filmen har »svært [ved] at opretholde uhyggen omkring et monster, som ikke lader sig forklare, og som publikum aldrig kan få at se«. Nu viser det sig imidlertid, at der er en forklaring på udeladelsen af fysiske monstre.

I et interview med Bloody Disgusting fortæller Bier og manuskriptforfatter Eric Heisserer (‘Arrival’), at monstrene faktisk blev vist frem i udvalgte scener efter krav fra producenterne. Men desværre var de så grinagtigt grimme, at de til sidst blev klippet ud.

»Det var slangelignende, og jeg havde det bare sådan, ‘jeg vil ikke se det. Bare bring det ind i rummet, så optager vi scenen’. Jeg vender mig om, og så står han og knurrer af mig. Det fik mig til at grine. Det var bare en lang, fed baby«, fortæller Heisserer, mens hovedrolleindehaver Sandra Bullock tilføjer, at »det var en grøn mand med et forfærdeligt babyansigt«.

»Det bliver så nemt sjovt. Vi optog faktisk scenen og brugte en masse energi på det, men hver gang jeg så monsteret, kunne jeg mærke, at det ikke ville blive intenst. Det ville blive sjovt. Først sagde Sandy, at hun ikke ville se det, fordi hun troede, det ville være uhyggeligt. Men det blev til, ‘lad være med at vise mig det, for jeg begynder bare at grine’. Hver gang jeg gjorde det, tænkte jeg, ‘Pis, det her er en anden film’«, fortæller Bier.

Bier spøgte med, at monsteret var så sjovt, at hun ville aflevere det til ‘Saturday Night Live’. I sidste ende indså instruktøren, at det bedste for historien var slet ikke at vise monsteret.

»Uanset hvad de her monstre er, så graver sig ind i din dybeste frygt. Og det kommer til at være forskelligt fra person til person. Jeg tror, det bliver svagt, når man giver monstre en konkret form for at illustrere det. […] Det ville have været den forkerte beslutning«, afslutter Bier.

‘Bird Box’ har blandt andre Sandra Bullock, Trevante Rhodes (‘Moonlight’), John Malkovich og Sarah Paulson (‘American Crime Story’) på rollelisten. Filmen kan ses på Netflix.

Læs anmeldelse: Hvad vil Susanne Biers Netflix-monster egentlig?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af