Se Kevin Spacey svare på krænkelsesanklager i karakter som Frank Underwood

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Juleaften vendte Kevin Spacey tilbage til de sociale medier for første gang, siden han blev anklaget for overgreb og krænkelser i oktober sidste år. Skuespilleren delte en video under parolen »let me be Frank«, hvor han optræder i karakter som Frank Underwood fra ‘House of Cards’ og indirekte kommenterer på alt, der er hændt ham i løbet af det seneste år.

Videoen er udgivet samme dag som Spacey angiveligt er blevet sigtet for seksuelle overgreb. Spacey skal foran en dommer den 7. januar og modtage sin dom efter anklager fra tv-værten Heather Unruhs søn. Han har desuden adskillige andre anklager hængende over hovedet.

Videoen starter med, at Spacey i vanlig Underwood-stil ser direkte ind i kameraet og betror sig til det publikum, som har været med ham hele vejen:

»Jeg ved, hvad du vil. Selvfølgelig har de prøvet at skille os ad, men det, vi har, er alt for stærk, alt for kraftfuldt. Vi har trods alt delt alting, os to. Jeg fortalte dig mine dybeste og mørkeste hemmeligheder. Jeg viste dig præcis, hvad mennesker er i stand til. Jeg chokerede dig med min ærlighed. Primært udfordrede jeg dig og fik dig til at tænke. Og du stolede på mig, også selvom du vidste, du ikke burde. Så vi er ikke færdige, ligegyldigt hvad folk siger. Og desuden ved jeg, hvad du vil have. Du vil have mig tilbage«.

»Selvfølgelig var der nogen, som troede på alt, og blot har ventet på at høre mig tilstå det hele. De er ved at gå til for at høre mig erklære, at alt, der er blevet sagt, er sandt, og at jeg fik, som jeg fortjente. Ville det ikke være nemt? Hvis alting var så simpelt. Men du og jeg ved begge to, at det aldrig er så simpelt, hverken i politik eller i livet. Men du ville ikke tro på det værste uden beviser, ville du? Du ville ikke haste til konklusioner uden fakta, ville du? Nej, ikke dig. Du er klogere end det«, fortsætter Spacey.

Hele videoens hovedpointe kommer mod slutningen med linjen: »Jeg kan love dig dette: Hvis jeg ikke betalte prisen for de ting, vi begge to ved, jeg har gjort, så har jeg bestemt ikke tænkt mig at betale prisen for ting, jeg ikke har gjort«.

Den bizarre video er Spaceys første offentlige udtalelse, siden han oktober sidste år gav skuespilleren Anthony Rapp en undskyldning – i forbindelse med anklager om overgreb – og samtidig sprang ud som biseksuel. Den gang blev hans forsøgte undskyldning mødt af hård kritik, og det er svært at forestille sig, hvad skuespilleren håber at opnå med sin nye video.

Læs også: KOMMENTAR – Kevin Spacey vil blive hyldet igen, bare vent og se

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af