‘The Wire’-stjerne foreslår transkønnet James Bond: »Det ville være ideelt, for de kan gøre hvad som helst«

‘The Wire’-stjerne foreslår transkønnet James Bond: »Det ville være ideelt, for de kan gøre hvad som helst«
Dominic West i 'The Wire'.

Der har været mange bud på en afløser til Daniel Craig, der ifører sig smokingen som James Bond for sidste gang, når Cary Fukunagas ‘Bond 25’ begynder optagelserne i det nye år.

Tom Hardy og Idris Elba har længe været blandt favoritterne – selvom sidstnævnte adskillige gange har afvist Bond-rygterne – men nu kommer ‘The Wire’-skuespilleren Dominic West med en mere banebrydende idé: »En transkønnet James Bond kunne være sejt«, udtaler han i et interview med The Sunday Times.

West var tidligere på året aktuel i det historiske drama ‘Colette‘, hvor han spillede over for den transkønnede skuespiler Jake Graf, hvilket var med til at inspirere idéen:

»Der er en meget sej kvinde, der er hustru til en skuespiller fra ‘Colette’, som er den højest rangerende transkønnet soldat i hæren. Hun er en smuk blond kvinde, og hun kunne sagtens være Bond ja. Det er faktisk en glimrende ide. De burde have en transkønnet Bond, eftersom der er masser af transkønnede mennesker i hæren. De ville være ideelle, fordi de kan gøre hvad som helst«, uddyber West om Jake Grafs kone Hannah Winterbourne.

Bond-produceren Barbara Broccoli har tidligere afskrevet en kvindelig Bond, men det er første gang, nogen har foreslået en transkønnet i rollen. Transkønnede skuespillere er minimalt repræsenteret i Hollywood, så det ville bestemt være en kolossal (og kærkommen) omvæltning. Amerikanerne har dog allerede udtrykt modvilje mod en kvindelig eller homoseksuel Bond, så man kunne forestille sig, at en transkønnet skuespiller også vil skabe problemer for finansiørerne.

Dominic West er dog også klar til at støtte et mere traditionelt bud: »Jeg tror, Tom Hardy kunne være en god Bond. Jeg ville med glæde se ham påtage sig rollen. Man har brug for en skuespiller, som kan tilføre lidt wiggle til rollen – det er, hvad der udgør Bond«.

‘Bond 25’ får premiere den 13. februar 2020.

Læs også: Cary Fukunaga afslører en flig af, hvad man kan forvente af hans ‘Bond 25’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af