Danica Curcic og Stellan Skarsgård har hovedrollerne i en af årets store skandinaviske film – se traileren til ’Ud og stjæle heste’

Det skandinaviske samarbejde når nye højder i den kommende filmatisering af norske Per Pettersons kritikerroste roman ‘Ut Og Stjæle Hester’ fra 2003, der er oversat til 50 sprog.

For når instruktør Hans Petter Molands norske drama baseret på romanen får premiere senere på året, bliver det med både danskeren Danica Curcic og svenskeren Stellan Skarsgård på rollelisten, mens Zentropa Danmark og Zentropa Sverige er coproducenter sammen med NRK og DR.

Stellan Skarsgård spiller hovedrollen Trond, der efter konens død flytter fra byen og ud i skoven. Det får ungdomsminderne til at vælte frem i den 67-årige mand, fra dengang han holdt ferie i lignende omgivelser med sin far. I ‘Ut Og Stjæle Hester’ bliver Trond konfronteret med 50 år gamle følelser og minder om handlinger, der endte med at få fatale konsekvenser for hans liv. Filmen centrerer sig omkring Tronds forhold til faren som det helt store tema.

I traileren ser det ud til, at Danica Curcic også indtager en vigtig rolle, selvom det ikke helt er til at sige, hvem hun skal spille – måske med mindre man allerede har læst Petterson-romanen.

‘Ut Og Stjæle Hester’ får norsk premiere 8. marts 2019, mens der endnu ikke er sat en dansk dato.

Læs også: 15 danske film, vi slet ikke kan vente med at se i 2019

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af