Hvad vi ved om den kommende Michael Jackson-film, der genopliver pædofilianklager

Hvad vi ved om den kommende Michael Jackson-film, der genopliver pædofilianklager

En kommende dokumentar om pædofilianklagerne mod Michael Jackson har allerede inden sin første visning senere på måneden på Sundance Film Festival fået omtale verden over. Men hvad ved vi egentlig om filmen på nuværende tidspunkt?

Den fire timer langer ’Leaving Neverland’ er instrueret af den prisvindende dokumentarfilminstruktør Dan Reed. Gennem interviews med anklagerne og deres familier undersøger den to af de misbrugssager, der mellem 1993 og 2014 blev rettet mod Jackson. Filmen tager udgangspunkt i, hvordan han angiveligt skulle have misbrugt sin magt som superstjerne til at komme tæt på børnene gennem deres familier.

Michael Jacksons talsmand beskylder filmen for at være et forsøg på at udnytte den afdøde popstjerne og for at være et opkog på forældede og afviste anklager mod ham. »Det er forbløffende, at nogen respektabel instruktør har lyst til at involvere sig i dette projekt«, udtaler han til TMZ.

I to tilfælde er sagerne mod Jackson endt i retten, hvor han første gang i 1993 indgik forlig og i 2005 blev frifundet. De seneste to anklager, som blev rettet mod ham efter hans død, blev afvist, fordi de drejede sig om episoder, der lå mange år tilbage. Intet er bekræftet af filmskaberne, men nogle medier mener at vide, at de er de to sager, ’Leaving Neverland’ handler om.

Visningen af filmen, som efterfølges af en Q&A med instruktøren, kommer uden tvivl til at få opmærksomhed, og tiden vil vise, hvordan Jacksons talsmands afvisning af filmen kommer til at se ud i en tid, hvor sager om seksuelt misbrug, der har været kendt i offentligheden i årtier, i lyset af Metoo-bevægelsen kan få nyt liv – som vi senest har set med overgrebsanklagerne mod R. Kelly.

Læs ogsåBeyoncés far holdt Destiny’s Child på sikker afstand af overgrebsanklagede R. Kelly

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af