Lars von Trier overvejer seriøst ‘Riget III’ – selvom det vil være »decideret dumt«

Lars von Trier overvejer seriøst ‘Riget III’ – selvom det vil være »decideret dumt«
Lars von Trier selv i prologen til 'Riget'. (Foto: Henrik Dithmer, DR)

Lars von Triers uforglemmelige tv-serie ‘Riget’ kørte to sæsoner på DR i 1994 og 1997 og skulle egentlig have haft en tredje, men da flere af hovedrolleindehaverne døde – Ernst Hugo Järegård og Morten Rotne Leffers i 1998 og Kirsten Rolffe to år efter – skrinlagde Trier projektet.

Siden har den tredje sæson rumsteret med jævne mellemrum, senest da Lillebror-skuespiller Udo Kier i 2017 talte over sig og forsikrede, at holdet var i gang med at lave opfølgeren.

I mellemtiden har Trier været stærkt optaget af ‘The House That Jack Built’, men nu fortæller han til Euroman, at han går med seriøse overvejelser om at lave sæson 3 af sin hospitalsserie, der inspireret af ‘Twin Peaks’ satte en ny standard for dansk tv med sin originale blanding af hospitalssoap og overnaturligt gys på Rigshospitalet i København.

Til Euroman fortæller Trier, at han har fået en rundvisning på Rigshospitalet, fordi han overvejer at lave en sidste omgang ‘Riget’. Her kiggede han blandt andet på helikopterplatformen på taget.

»At lave en tredje sæson af ’Riget’ vil være decideret dumt. For man vil sikkert altid tænke, at de gamle afsnit var nu alligevel de bedste. David Lynch prøvede jo at lave en afslutning på ’Twin Peaks’ som biograffilm, og det var noget vås«, siger Trier til magasinet, men tilføjer samtidig:

»På den anden side kunne det være en slags kryds- og tværs-opgave at få til at hænge sammen, hvilket ville være meget sjovt«, siger Lars von Trier.

Trier ville oprindeligt have lavet ‘The House That Jack Built’ som en tv-serie, men da alle andre begyndte at lave serier, droppede han tanken og lavede historien som en film i stedet. Det eventuelt kommende ‘Riget’ vil således være hans tilbagevenden til tv-formatet efter mere end 20 år.

Tidligere har instruktøren fortalt, at hans næste projekt skal være en række af små film, såkaldte etuder, da han ikke har kræfter til en stor spillefilm igen, men nu må vi se, om ‘Riget’ kan overhale indenom. Zentropa oplyser over for Euroman, at det endnu ikke er afgjort, om projektet bliver en realitet.

I 2014, i anledning af 20-året for serien, fortalte vi den store historie bag ‘Riget’ fortalt gennem hovedpersonerne selv – fra Peter Aalbæk til Peter Mygind og Henning Jensen. Dog uden Trier selv, der dengang havde selvpålagt mundkurv på.

Læs også: Den store historie om ‘Riget’ – fortalt af hovedpersonerne selv

Læs også: Lars von Trier om Årtusindets Bedste Film

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af