Prominent LGBTQ-prisuddeling trækker ‘Bohemian Rhapsody’-nominering tilbage efter anklager mod Bryan Singer

Prominent LGBTQ-prisuddeling trækker ‘Bohemian Rhapsody’-nominering tilbage efter anklager mod Bryan Singer
Bryan Singer under optagelserne af 'X-Men'.

Bryan Singers ‘Bohemian Rhapsody’ har hidtil stået godt i årets prissæson. Filmen vandt to Golden Globes og er nomineret til fem Oscars i de tunge kategorier. Men nu har Queen-filmen mistet en potentiel sejr.

LGBTQ-prisuddeling GLAAD Media Awards har valgt at fjerne deres nominering af ‘Bohemian Rhapsody’ i kategorien for bedste film med bred udgivelse. Det sker i kølvandet på nye anklager mod Bryan Singer, hvor fire mænd anklager Singer for overgreb, da de stadig var mindreårige.

I en pressemeddelelse til Variety uddyber GLAAD beslutningen om at udelade ‘Bohemian Rhapsody’:

»I lyset af de seneste anklager mod instruktør Bryan Singer, har GLAAD taget den svære beslutning at fjerne ‘Bohemian Rhapsody’ fra kategorien Bedste film med bred udgivelse i år. Denne uges historie i The Atlantic, der dokumenterer ubeskrivelige overgreb, som unge mænd og teenagedrenge har måtte udholde, bragte en virkelighed frem i lyset, som ikke kan ignoreres eller sågar stiltiende belønnes«.

Bryan Singer har selv afvist anklager og kaldt artiklen i The Atlantic »et homofobisk smædestykke«. Det reagerer GLAAD også på i sin pressemeddelelse:

»Singers svar til The Atlantics historie brugte fejlagtigt ordet ‘homofobi’ for at afværge anklager om seksuelt overgreb. GLAAD opfordrer medierne og industrien generelt til ikke at tilsløre det faktum, at overlevere af seksuelt misbrug skal sættes først«.

Time’s Up-bevægelsen har også reageret på de nye anklager mod Bryan Singer og plæderet for, at de »SKAL tages seriøst og efterforskes«.

‘Bohemian Rhapsody’ er den mest indbringende biografiske musikfilm nogensinde med over 800 millioner dollars indtjent på verdens plan.

Læs også: Hollywoods historiske krænkelsesskandaler, der fik enten få eller ingen konsekvenser

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af