Aziz Ansari bryder tavsheden om krænkelsesanklager: »Jeg følte mig vred, ydmyget og flov«

Aziz Ansari bryder tavsheden om krænkelsesanklager: »Jeg følte mig vred, ydmyget og flov«
Aziz Ansari.

Når komikeren Aziz Ansari til april gæster Danmark med sit nye stand-up-show ‘Road to Nowhere’, vil mange formentlig være spændte på, om ‘Master of None’-skaberen adresserer den shitstorm, der sidste år eksploderede omkring ham som følge af en anonym kvindes krænkelsesanklager.

Siden sidste vinter har Ansari undladt at kommentere miseren, men i denne uge tog han bladet fra munden under en pop-up-optræden i New York, hvor han foran et publikum på 200 mennesker først testede komediemateriale til sin forestående turne, inden tonen blev mere alvorlig.

Komikeren fortalte, at der er to grunde til, hvorfor han ikke har snakket om sagen tidligere: For det første har han haft brug for at reflektere over anklagerne, og for det andet »er det utroligt skræmmende at tale om«.

»Der var tidspunkter, hvor jeg følte mig virkelig vred og ydmyget og flov, og til sidst havde jeg det bare forfærdeligt over, at den her person følte, som hun gjorde. Men ved I hvad, efter et år har jeg det sådan, at jeg håber, at det var skridt fremad. Det fik mig virkelig til at tænke over tingene, og jeg håber, at jeg er blevet en bedre person«.

Ansari genkaldte sig herefter en samtale med en mandlig ven, der havde fortalt, at han nu mentalt granskede hver en date, han nogensinde havde været på. »Hvis den her oplevelse også har fået andre mænd til at tænke sig om og blive mere opmærksomme på at gøre noget ekstra ud af, at andre føler sig godt tilpas i deres selskab, så er det godt«, slog komikeren fast.

18.000 mennesker havde skrevet sig op til billetter til den lille stand-up-event, og Ansari havde et budskab til de mange fans:

»Jeg har fået et nyt syn på mit liv. Der var et tidspunkt, hvor jeg var bange for, at jeg aldrig ville komme til at lave stand-up igen. Førhen betød det ikke så meget for mig, når jeg efter hvert show automatisk råbte »Tak skal I have« til publikum. Det gør man jo altid. I dag mener jeg det virkelig på et helt andet niveau. I har aflyst, hvad I end ellers ville have lavet i aften og er kommet ud i kulden, og I har ventet i kø og puttet jeres mobiler ned i en åndssvag plastikpose inden showet. I har gjort alt det shit bare for at høre mig tale i en times tid, og det betyder alting for mig. Så tusind tak«.

Man kunne godt ønske sig, at stand-up-kollegaen Louis C.K. ville udvise bare halvt så meget selvindsigt.

Aziz Ansaris optræden i DR Koncerthuset den 8. april er udsolgt, men et ekstra show er annonceret til dagen efter, den 9. april.

Læs også: Louis C.K. gør grin med sin onani-skandale, 9/11 og fortsætter kontroversiel joke om skoleskyderi i nyt show

Læs også: Må Aziz Ansari gøre comeback, må Louis C.K., og hvordan må de, hvis de altså må?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af