Sean Penn forsvarer Bradley Cooper og ‘A Star Is Born’ forud for Oscars

Sean Penn forsvarer Bradley Cooper og ‘A Star Is Born’ forud for Oscars
Sean Penn overrækker pris til Bradley Cooper ved American Cinematheque Awards 2018. (Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images)

Tidligere på ugen fortalte Bradley Cooper, at han var flov, da årets Oscar-nomineringer blev annonceret, og han selv glimtede ved sit fravær i instruktør-kategorien.

Men at den 44-årige skuespiller og instruktør – der i øvrigt har syv Oscar-nomineringer i bæltet (tre for ‘A Star Is Born’) – absolut ikke har noget at være flov over, slår den dobbelte Oscar-vinder Sean Penn fast i et indlæg hos Deadline.

Her forsvarer Penn sin kollega Cooper og ‘A Star Is Born’, som han mener er blevet skammeligt overset i prissæsonen indtil videre og som han kalder »en af sine absolutte yndlingsfilm gennem tiden« og »en af de mest succesfulde, nutidige kærlighedshistorier nogensinde«.

»Det er så længe siden, at vi har betragtet en succes eller en kærlighedshistorie som kunst, at vi meget vel kan have glemt, hvordan man gør. Og nu hvor ‘A Star Is Born’ har fået otte Oscar-nomineringer, kan det være, at problemet bliver afsløret. ‘Bradley er en stjerne. Han er ung… han får masser af muligheder’. Hvis dette, som jeg mistænker, forklarer folks bevæggrunde i andre pris-sammenhænge, så har de stemmeberettigede fuldkommen misforstået pointen. Det her er ikke Bradley Coopers chance, men deres chance for at værdsætte dybden og værdien i denne film, før de misser chancen for at tage del i filmens arv«, skriver Penn blandt andet.

Indlægget kommer efter, at ‘A Star Is Born’ har mistet en stor del af det Oscar-momentum, som startede i efteråret 2018. Filmen er ganske vist nomineret til otte Oscars, men de vigtige forudgående branchepriser er gået til film som ‘Green Book’, ‘Roma’ og ‘Black Panther’, mens skuespillere som Rami Malek, Christian Bale og Glenn Close er favoritter i skuespilkategorier, hvor Cooper og Lady Gaga ellers tidligere blev spået gode chancer.

»I sidste ende har de arbitrære filmkonkurrencer og de ulige marketingbudgetter altid efterladt Oscar-uddeling med den uundgåelige eftersmag af den alkohol, de fleste af os indtager, for at komme igennem showet. For at undgå potentiel skuffelse, hæver jeg mit glas for Bradley Cooper og ‘A Star Is Born’. For et hævet glas må med garanti være en ligeså legitim hyldest som en forgyldt Globe eller en mandlig statuette minus en penis (også forgyldt). Gud forbyde, at den har nosser i år!«, afslutter Penn sin hyldest til ‘A Star Is Born’.

Stemmerne til Oscar-uddelingen skal afgives senest den 19. februar, så måske Penns store ros, kan være med til at sikre ‘A Star Is Born’ en større stemmeandel. Årets Oscar-uddeling løber af stablen den 24. februar.

Læs også: Er Oscar i sit livs krise?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af