Denzel Washington og Frances McDormand indtager hovedrollerne i Coen-brors nye Shakespeare-film

Denzel Washington og Frances McDormand indtager hovedrollerne i Coen-brors nye Shakespeare-film
Denzel Washington.

Joel Coen har hevet et par vægtige trumfkort ud af ærmet til sit næste projekt – og det lyder som om, det bliver et af de helt store. Coen-broderen har nemlig sat sig for at indspille en nyfortolkning af Shakespeare-klassikeren ’Macbeth’, og i hovedrollerne som henholdsvis titelkarakteren og Lady Macbeth finder vi Denzel Washington og Frances McDormand.

Coen påtager sig tjansen at både skrive og instruere den nye version af tragedien, der første gang så lyset på de skrå brædder omkring 1606. ’Macbeth’-filmen bliver produceret af Scott Rudin og et af tidens mest anerkendte selskaber A24, der siden grundlæggelsen i 2012 har leveret en række dybt originale, anmelderroste indiefilm, heriblandt ’Ex Machina’, ’The Lobster’ og ’Moonlight’ samt et par af sidste års allerbedste perler i form af ’Lady Bird’, ’Hereditary’ og ’First Reformed’.

Særligt den rollen som Lady Macbeth er gået over i teaterhistorien som en af de mest komplekse kvindelige teaterroller, da karakteren gennemgår en følelsesmæssig rejse af rang – mellem magtsyge og begær, krig og kærlighed. De to hovedrolle-Oscars på Frances McDormands natbord, senest for hendes pragtpræstation i ’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’, vidner dog om, at hun burde kunne levere varen – og måske endda lidt til.

Også Denzel Washington kan bryste sig af at have to Oscars stående hjemme på reolen, én for sin birolle i ’Glory’ fra 1989 og én for hovedrollen i ’Training Day’ fra 2001.

Det vides endnu ikke, om Joel Coens bror og hyppige samarbejdspartner, Ethan Coen, også er med på projektet.

Rygterne vil vide, optagelserne af filmen forventes færdige inden udgangen af året.

Læs også: Apple indgår aftale med tidens mest anerkendte filmselskab, A24

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af