Apple indgår aftale med tidens mest anerkendte filmselskab, A24

Apple indgår aftale med tidens mest anerkendte filmselskab, A24
'Lady Bird' er blot en af A24s mange populære film.

Inden for de seneste år er Netflix og Amazon blevet vigtige spillere på den internationale filmscene med deres store egenproduktioner. Det har længe også været kendt, at techgiganten Apple også har planer om at lancere deres eget indhold, og de har allerede smidt store summer efter adskillige kommende serier, blandt andet af Steven Spielberg.

På filmfronten har Apple ikke meldt det store ud, men nu har de netop indgået et noget opsigtsvækkende samarbejde. Hvor både Amazon og Netflix har fokuseret på at lave indhold selv, har Apple ifølge Variety hyret det anderkendte filmproduktion og -distributionsselskab A24 til at stå for deres filmindhold.

A24 har siden grundlæggelsen i 2012 stået bag en række af de mest originale amerikanske indiefilm, blandt andet ‘Ex Machina’, ‘The Lobster’, ‘Moonlight’ og ‘Good Time’. De står også bag adskillige af årets bedste film såsom ‘Lady Bird’, ‘Hereditary’ og ‘First Reformed’.

De præcise detaljer om samarbejdet mellem Apple og A24 kendes endnu ikke – for eksempel hvorvidt filmene vil få biografpremiere eller bliver lanceret eksklusivt på en digital platform.

Samtidig har A24 også samarbejdsaftaler om streaming af deres indhold med både Amazon Prime og den amerikanske tv-udbyder DirecTV. Disse aftaler bliver tilsyneladende ikke påvirket af den nye aftale med Apple, så derfor tyder det ikke på at Apple får monopol på A24-produktioner.

Læs også: Netflix bør kigge sig nervøst over skulderen – Apple og Facebook ånder dem i nakken

Læs også: Hollywoods potentielle redning kommer fra en helt uventet kant

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af