HBO-serie med David Dencik og Stellan Skarsgård fortæller om historisk atomkraftulykke – se traileren til ‘Chernobyl’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I den kommende HBO-serie ’Chernobyl’ fiktionaliseres ulykken på det ukrainske atomkraftværk af samme navn, som i 1986 førte til et massivt læk af radioaktivt materiale, der forgiftede 100.000 kvadratkilometer land og spredte sig så langt som til Skotland.

Serien fortæller den »ufortalte, sande historie« om følgerne af katastrofen og forsøgene på at forhindre de værst tænkelige konsekvenser. Traileren giver en foruroligende forsmag på den atomkraftapokalypse, den sovjetiske befolkning pludselig står midt i, mens magthaverne forsøger at begribe konsekvenserne og kontrollere udslippet af information.

Craig Mazin, der ellers har stået bag sjovere indslag som forfatter på ’Tømmermænd’-serien og ’Scary Movie’, er skaber af serien, hvis fem afsnit instrueres af Johan Renck (’The Walking Dead’ og ‘Breaking Bad’).

David Dencik er et dansk-svensk islæt i et ret interessant cast, som også tæller Stellan Skarsgård, Fares Fares (’Kollektivet’), Jared Harris (’The Terror’, ’Mad Men’), Emily Watson (’Breaking the Waves’), Jessie Buckley (’Taboo’) og Barry Keoghan (’Dunkirk’, ’The Killing of a Sacred Deer’).

’Chernobyl’ får premiere 7. maj på HBO Nordic.

Læs også: Trine Dyrholm nedbryder alle grænser: »Jeg vidste simpelthen ikke, om jeg kunne spille rollen hjem«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af