‘Holiday’ triumferer ved Bodil-prisen – se alle vinderne

‘Holiday’ triumferer ved Bodil-prisen – se alle vinderne
Victoria Carmen Sonne i 'Holiday'.

Isabella Eklöfs debutfilm ‘Holiday’ blev den helt store vindere, da Danmarks ældste filmpris, Bodil-prisen, blev uddelt lørdag aften i Stærekassen i København.

Bodil uddeles af foreningen Danske Filmkritikere, og de danskere anmeldere og filmjournalister har altså kastet deres kærlighed på filmen om den unge Sascha, der finder sig i lidt af hvert som sort of-kæreste med gangsteren Michael på den tyrkiske solkyst. Filmen var udtaget til Sundance-festivalen sidste år og fik strålende anmeldelser herhjemme.

‘Holiday’ vandt for bedste film, ligesom Victoria Carmen Sonne tog prisen for bedste kvindelige hovedrolle, mens Lai Yde, der spiller gangsterbossen med isnende uhygge under den charmerende overflade, vandt for bedste mandlige birolle. Også filmens fotograf, Nadim Carlsen, skulle på scenen.

Valget af ‘Holiday’ står i kontrast til filmbranchens egen Robert-pris, hvor thrilleren ‘Den skyldige’ triumferede. ‘Den skyldige’ blev dog heller ikke helt forbigået i Bodil-sammenhæng, da Jakob Cedergren vandt for bedste mandlige hovedrolle og instruktør Gustav Möllers vandt den nye Blockbuster Talentprisen.

Ved Robert-uddelingen vandt Katrine Greis-Rosenthal for bedste hovedrolle i Bille Augusts ‘Lykke-Per’, og også ved Bodil tog hun en statuette hjem. Her var hun dog blevet klassificeret i birollekategorien.

‘Roma’ fik revanche oven på Oscar-nederlaget og vandt prisen for bedste ikke-amerikanske film. Hvad skal man også med en Oscar, når man kan få en Bodil? Sean Bakers ‘The Florida Project’ blev bedste amerikanske film.

Iben Hjejle og Signe Lindkvist, der sammen har podcaten ‘Sitter’, var værter under aftenens show i Stærekassen.

Bedste danske film: ‘Holiday’
Bedste kvindelige hovedrolle: Victoria Carmen Sonne, ‘Holiday’
Bedste mandlige hovedrolle: Jakob Cedergren, ‘Den skyldige’
Bedste kvindelige birolle: Katrine Greis-Rosenthal, ‘Lykke-Per’
Bedste mandlige birolle: Lai Yde, ‘Holiday’
Bedste ikke-amerikanske film: ‘Roma’
Bedste amerikanske film: ‘The Florida Project’
Bedste dokumentar: ‘Olegs krig’
Sær-Bodil: Henrik Thøgersen, oversætter og undertekster
Æres-Bodil: Arne Bro, leder af Filmskolens dokumentarinstruktøruddannelse
Henning Bahs-prisen: Simone Grau, scenograf på ‘The House That Jack Built’
Fotografprisen: Nadim Carlsen, ‘Holiday’
Blockbuster Talentprisen: Gustav Möller, instruktør (‘Den skyldige’)

Læs også: Stjerneskuddet Victoria Carmen Sonne – det kan også godt være, at jeg har en rigtigt stor hemmelighed

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af