Julianne Moore ville spille med fatsuit på i Oscar-film – så blev hun fyret

Julianne Moore ville spille med fatsuit på i Oscar-film – så blev hun fyret
Julianne Moore. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Da Julianne Moore blev fyret fra sidste års ’Can You Ever Forgive Me?’ om den svindlende biografiforfatter Lee Israel, lød den vage forklaring, at der var opstået »kreative uoverensstemmelser« mellem hende og instruktør Nicole Holofcener.

Moore blev erstattet af Melissa McCarthy, som blev belønnet med en Oscar-nominering for rollen, og ingen af de involverede virkede ivrige efter tale om konflikten bag kulisserne. Men nu har medspiller Richard E. Grant, der ligeledes blev Oscar-nomineret for sin præstation i filmen, over for BBC delt sin version af, hvad uoverensstemmelserne handlede om.

Ifølge Grant blev Moore fyret, fordi hun foreslog at spille med et fatsuit og en falsk næse på, så hun ville ligne virkelighedens Lee Israel, som karakteren er bygget på. Dén idé var Holofcener ikke med på, og det førte i sidste ende til Moores afsked.

Grants historie melder intet om, hvorfor Holofcener betragtede forslaget som et problem. Bemærkelsesværdigt er det, at årets Oscarfelt indeholdt en makeover i stil med det, Moore bragte op, nemlig Cristian Bales forvandling til Dick Cheney i ‘Vice’.

Moore har fortalt om, hvor svær en oplevelse fyringen var for hende, og at hun stadig ikke har set filmen, fordi det er for »smertefuldt«. Holofcener forlod også produktionen efter konflikten og blev erstattet af Marielle Heller (’The Diary of a Teenage Girl’).

Læs også: Fem af årets bedste komedieserier er landet – så hvorfor hulen kan vi ikke se dem herhjemme?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af