Disse serier skal du streame i maj – fra George Clooneys krigssatire til Netflix-serie på dansk

Få et hurtigt overblik over, hvad du skal streame på seriefronten i den kommende måned.
Disse serier skal du streame i maj – fra George Clooneys krigssatire til Netflix-serie på dansk
'Killing Eve'-skaber og kommende James Bond-medforfatter Phoebe Waller-Bridge er kvinden bag den formidable sadcom 'Fleabag', hvis anden sæson i maj kommer til Danmark. (Foto: BBC)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Catch-22’

George Clooney instruerer, producerer og spiller med i ’Catch-22’, hvor bombeskytten John (Christopher Abbott fra ’It Comes at Night’ og ’Girls’) forsøger at slippe for tjeneste ved at blive erklæret skør. Men beder man sig fri fra krigstjeneste, er man jo netop ikke skør, og det er paradokset i Joseph Hellers klassiske roman, som nu bliver til tv-serie. Også Kyle Chandler og Hugh Laurie er trukket i uniformen – og alle virker til for længst at være gået fra forstanden.

Kan ses fra 20. maj på C More.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Rain’ sæson 2

Netflix’ første danske serie havde skyhøje ambitioner, som dog ikke blev realiseret til fulde. Men med den klima-aktuelle dagsorden og de stærke kræfter Mikkel Boe Følsgaard og Alba August i spidsen, beder vi til vejrguderne om, at anden sæson har mere at byde på. Seriens unge hovedpersoner var i en kritisk tilstand, da serien forlod dem, og når vi vender tilbage, gælder det forsøget på at redde Rasmus (Lucas Lynggaard Tønnesen) fra virussen og opklare mysteriet om, hvor den kommer fra.

Kan ses fra 17. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Fleabag’ sæson 2

‘Killing Eve’-skaber Phoebe Waller-Bridge er hovedrolle og forfatter bag denne komedieserieperle, hvis første sæson var en af vores absolutte favoritter i 2016. Den unge kvinde Fleabag er midt i en sorgproces, som hun knalder og drikker sig igennem i én gennemført selvdestruktiv deroute. Det er trist og alvorligt, men samtidig også sjovt og befriende ærligt. Waller-Bridge er netop hyret til at hjælpe med manuskriptet på den næste James Bond-film, på foranledning af Daniel Craig selv, og man forstår godt hvorfor.

Kan ses fra 17. maj på Amazon Prime.

Chris O’Dowd og Rosamund Pike i ‘State of the Union. (Foto: Marc Hom / Courtesy of Sundance Institute)

‘State of the Union’

Ti episoder fordelt på 11 minutter, to karakterer og én location. Blandt et hav af timelange, ambitiøst producerede serier får præmissen for ’State of the Union’ én til at spidse øre. Hver uge inden deres møde med en parterapeut mødes parret Tom og Louise på en bar, og det er disse samtaler, serien er udgjort af: Ingen flashbacks eller forklarende klip. Chris O’Dowd (’Bridesmaids’) og Rosamund Pike (’Gone Girl’) udgør det problemramte ægtepar, og serien er skrevet af Nick Hornby, der også står bag ’Brooklyn’ og ’An Education’.

Kan ses fra 7. maj på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Legion’ sæson 2

Vi har allerede belønnet opfølgeren til den forrygende første sæson af ’X-Men’-seriespinoffet ’Legion’ med fem stjerner. Nu bliver den endelig tilgængelig herhjemme, og manglende superheltekendskab er ingen undskyldning for ikke at se den hjernevridende serie fra ’Fargo’-skaber Noah Hawley. At give et resume ville formentlig skabe mere forvirring end afklaring, men vi fremhævede serien som én af de bedste fra 2017 og kaldte dens pilot én af de mest virtuose i tv-historien. Med andre ord: Det skal opleves.

Kan ses fra 1. maj på Viaplay.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Dead to Me’

Kvinderne Jen og Judy mødes i en sorggruppe for nylige enker, og trods forskelligheder danner de et tæt venskab. Det er ikke starten på et følelsesladet drama, men på den sorthumoristiske komedieserie ’Dead to Me’ med Christina Applegate (‘Married with Children’) og Linda Cardellini (‘Green Book’, ‘Bloodline’) som det umage, men kærlige vennepar. Der er ikke meget klassisk sørgende hustru over duoen, som tyer til joints og dansegulv for at ryste fortiden af, og som begge gemmer på lyssky hemmeligheder.

Kan ses fra 3. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Chernobyl’

En fejl på atomkraftværket i Chernobyl i Ukraine udløste i 1986 den værste atomkraftkatastrofe, verden har set. Men det var også den første af sin slags, så ingen var klar over, hvad de stod over for. I ’Chernobyl’ kæmper sovjetiske statsfolk med at begribe omfanget, mens befolkningen udsættes for den livsfarlige stråling. Det interessante cast tæller blandt andre dansk-svenske David Dencik, Stellan Skarsgård, Fares Fares, Jared Harris, Emily Watson (’Breaking the Waves’), Jessie Buckley (’Taboo’) og Barry Keoghan (’Dunkirk’, ’The Killing of a Sacred Deer’).

Kan ses fra 7. maj på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘What/If’

’Bridget Jones’-stjerne Renée Zellweger er i centrum for antologiserien ’What/If’, som gennem ti afsnit undersøger moralske dilemmaer med udgangspunkt i kulturelt relevante emner. Den forførende trailer efterlader én både forvirret og interesseret i, hvad det er for nogle skæbnesvangre lege, Zellweger gerne vil have os til at være vidne til, hvor »acceptable mennesker begynder at gøre uacceptable ting«, som det lyder fra Netflix.

Kan ses fra 24. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Good Omens’

Dommedag nærmer sig, og de eneste, der kan afværge den, er det umage makkerpar englen Aziraphale og dæmonen Crowley. De er ældgamle venner, men forholdet har sine udfordringer, og ud af det opstår, hvad der ligner veloplagt komik i serien ’Good Omens’. Michael Sheen og David Tennant virker til at have god kemi, og med Francis McDormand som Gud, Benedict Cumberbatch som satan og Jon Hamm som ærkeenglen Gabriel kunne det sagtens blive et seriesyn af himmelske dimensioner.

Kan ses fra 31. maj på Amazon.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘L.A.’s Finest’

Jessica Alba og Gabrielle Union er det skarpladte betjentpar Nancy McKenna og Sydney Burnett hos LAPD i seriespinoffen af ’Bad Boys’-filmene. Burnett belastes af sin fortid som narkobetjent i Miami, hvor vi forlod hende i ’Bad Boys 2’, og med den nye makker McKenna, der forsøger at være mor ved siden af politigerningen, tager de kampen op mod Los Angeles’ hårdeste kriminelle. Medforfatter på den originale filmserie George Gallo er seriens skaber.

Kan ses fra 14. maj på Viaplay.

Læs også: Disse syv ’Game of Thrones’-karakterer dør på mandag (gætter vi på)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af