Er Sam i virkeligheden The Night King’s vigtigste allierede? – Vi har spurgt skuespilleren bag

Er Sam i virkeligheden The Night King’s vigtigste allierede? – Vi har spurgt skuespilleren bag
John Bradley i rollen som Samwell Tarly i 'Game of Thrones'.

Interview. Fanfavoritten Samwell Tarly har altid holdt sig i baggrunden af ‘Game of Thrones’-magtspillene, men det har aldrig skortet på store øjeblikke for den hjertevarme akademiker.

Sam var den første, til at nedlægge en White Walker. Han er en af de eneste, der har stået ansigt til ansigt med The Night King og overlevet. Han førte Jon hele vejen til titlen som Lord Commander ved The Night’s Watch. Og han – eller rettere Gilly – lagde to og to sammen i sidste episode af sæson 7, hvor Jons Targaryen-rødder for alvor blev cementeret.

Sæson 8 bliver dog uden tvivl den største hidtil for den elskværdige maester-aspirant. Der er dem, som mener, at han kommer til at nedlægge The Night King med et enkelt stød med Tarly-familiens sværd Heartbane. Øjeblikket, hvor han – sandsynligvis sammen med Bran – skal fortælle Jon, om hans rigtige ophav, er dog nærmest hævet over enhver tvivl. Og det kommer til at være blandt sæsonens højdepunkter. Men hvordan forholder Sam sig til den sprængfarlige information op til?

Vi spurgte skuespilleren bag, John Bradley, da vi mødte ham og Hannah Murray, der spiller Gilly, i London forud for sæsonpremieren. Her kom vi også ind på en anden interessant fanteori, som skuespillerens svar umiddelbart ligger fint i forlængelse af.

Hvilken rolle kommer Sam, den oprindelige White Walker-dræber, til at spille i kampen mod The Night King?
»Sam bringer et helt unikt sæt af evner til bordet. Der er så mange mennesker, der kan slås, så mange mennesker, der har fysiske fortrin og styrker, som de kan bruge til at afværge fjenden. Sam er den eneste person, der bruger vigtigheden af akademisk viden. Det betyder ikke nødvendigvis, at han er tilfreds med at holde sig i baggrunden, som vi så, da han var på citadellet. Han vil gerne bruge sine evner i kampen mod det onde og spille så stor en rolle som muligt. Og selvom det ikke kommer til at være på slagmarken, tror han på, at man også kan vinde krigen med viden«.

Vi ved jo, at du har en stor rolle i potentielt at skulle afsløre sandheden om Jons ophav. Hvad tænker Sam på, inden han røber den eksplosive hemmelighed?
»Det er et enormt ansvar for Sam, for han ved, at der kun er to andre – Bran og Gilly – der har kendskab til informationen udover ham selv. Han ved også, at han selv og Bran er to personer, som Jon virkelig stoler på og ved ikke har underliggende motiver. Jeg tror, at de begge ved, at Jon på et eller andet tidspunkt er nødt til at høre denne sprængfarlige information, og at det er bedst, hvis han hører det fra nogle, han ved er på sin side«.

Sam og Jon (Kit Harrington) i ‘Game of Thrones’.

Det kan jo få vidtrækkende konsekvenser for Jon, når hans støtter i Norden hører, at han er en Targaryen, mens det også kan skabe splid mellem ham og Daenerys, hvis han rent faktisk er den retmæssig arving til tronen. Overvejer Bran og Sam at holde informationen hemmelig for Westeros’ skyld?
»Det ved jeg nu ikke. Sagen er den, at Sam er en nobel karakter, der følger sit gode hjerte og sit eget moralske kompas, men Sam har også altid været en, der regner ud, hvordan han kan spille forskellige situationer ud til sin egen fordel: Han var instrumentel i at få Jon Snow valgt til Lord Commander, fordi han vidste, at det var den bedste chance, han personligt havde for at blive sendt mod Citadellet med Gilly og barnet. Han har gjort det igen og igen og flere gange fået Jon Snow til at lave en 180-graders vending. Så jeg tror, at hvis Jon er den retmæssige arving til tronen, så vil Sam også finde en måde at vende det til sin egen fordel«.

I tråd med det: Jeg læste en fanteori på nettet, der hævder, at Sam faktisk er den vigtigste allierede for The Night King, og at det er derfor, iskongen lod Sam leve, da de stod ansigt til ansigt i sæson 2.
»Haha, virkelig?«

Ja, den er faktisk meget udførlig. Som du selv nævner, var han instrumentel i at få Jon Snow valgt som leder af The Night’s Watch, hvilket i sidste ende førte Jon sammen med Daenerys. Og det ledte så til, at hun til syvende og sidst så sig nødsaget til at flyve nord for muren og derved sikrede The Night King en drage. Hvad tænker du selv om det?
»Sagen er den, at der er så utroligt mange teorier. Og man får faktisk ikke rigtig noget ud af de her teorier. Hvis du har ret, så har du ødelagt det hele for dig selv, og hvis du tager fejl, så er der et online bevis på det. Jo flere teorier, der bliver smidt oven på bunken, des bedre er det. For der er jo nogle teorier, som kommer tættere på sandheden end andre. De bliver så bare begravet af alle de falske. Det er jo svært at se, hvad der er rigtigt og forkert, når man også har teorier som ‘Varys er en havfrue’. Det er meget smigrende og folk kan glædeligt fortsætte, men jeg synes, at de bare burde stole på, at vi ved, hvad vi laver – og så lade være med at gætte«.

Læs også: Sophie Turner og Maisie Williams om ‘Game of Thrones’-farvel – »det var en sæson fyldt med hjertesorger«

Læs også: De 20 vigtigste spørgsmål før ‘Game of Thrones’-finalen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af