‘Black Mirror’ sæson 5 frigiver individuelle trailers for alle tre episoder

‘Black Mirror’ sæson 5 frigiver individuelle trailers for alle tre episoder
Miley Cyrus i 'Black Mirror' sæson 5.

I sidste uge landede den første trailer for ‘Black Mirror’ sæson 5 langt om længe og satte premieredatoen til den 5. juni (men lad ikke det forhindre dig i at stemme til folketingsvalget samme dag).

Og som om det ikke var nok til at accelerere forventningsekstasen, begaver serieskaber Charlie Brooker os nu med yderligere tre trailers for hver af sæsonens tre afsnit, der har stjerner som Andrew Scott (‘Fleabag’, ‘Sherlock’), Anthony Mackie (‘Avengers: Endgame’) og, eh, Miley Cyrus på rollelisten. Se dem folde sig ud herunder – og hold skarpt øje med de mange små call-backs til tidligere episoder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Smithereens’

Sæson fems måske mørkeste episode har Andrew Scott i front som en chauffør, der tager en passager som gidsel da han erfarer, at denne arbejder for tech-giganten Smithereens. Et firma, hvis digitale opfindelser tilsyneladende har infiltreret hver en krog af hverdagen for millioner af mennesker, og forårsaget galoperende (og forståelig?) paranoia i vor hovedperson.

I traileren myldrer det med små referencer til ‘Black Mirror’-universet, blandt andet i form af en nyhedsoverskrift om, at premiereminister Callow (ham, der i første sæson havde sex med en gris i episoden ‘The National Anthem’) skal til Brussels for at forhandle med EU i, hvad der kun kan tolkes som et klokkeklart dramaturgisk vink med en vognstang til virkelighedens Brexit-kaos.

Herudover kan man i Smithereens’ lobby spotte en væg med trendende hashtags, der på meta-kæk vis inkluderer #SeitoXNetflix (Seito var firmaet, der udviklede horror-VR-spillet i sæson tres ‘Playtest’) og #StJuniperStrike (et call-back til Emmy-vinderen ‘St. Juniper’ – og måske antydningen af, at hovedsædet for efterlivs-teknologien er under angreb?).

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Rachel, Jack and Ashley Too’

Miley Cyrus entrerer ‘Black Mirror’ som en populær popstjerne, Ashley, der promoverer små creepy, påstået selvværds-boostende robotdukker (Ashley Too) af sig selv til unge piger. En sådan får teenageren Rachel, men noget er ikke helt rigtigt ved den Apple-glatte tingest, der synes at have uhyggeligt meget bevidsthed.

Episoden ekkoer teknologien i ‘Black Mirror’s klaustrofobiske julespecial ‘White Christmas’, hvori menneskers bevidsthed blev permanent downloadet og dermed fængslet i home-gadgets, alt imens showbiz-scenen omkring Ashley minder om den underholdningsbesatte fremtidsdystopi, vi blev præsenteret for i episoden ’15 Million Merits’ i første sæson.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Striking Vipers’

Sæson fems tredje og sidste episode ligner umiddelbart et mash-up af første sæsons ‘The Entire History of You’ – hvori alle havde fået indopereret en lille chip bag øret, der kunne afspille minder – og fjerde sæsons bedste episode, ‘USS Callister’, der legede videre med VR-ideerne i en sjov og skræmmende fortælling om en social taber, der kopierer sine kollegers bevidsthed ind i et computerspil baseret på ‘Star Trek’.

I ‘Striking Vipers’ spiller Anothony Mackie en mand, der på overfladen lever et fredeligt forstadsliv med sin kone, men som tydeligvis længes efter noget mere ‘spice’ – og da han i trailerens sidste klip lægger sig på sengen med selvsamme ‘zombieøjne’ som hovedpersonerne i ‘The Entire History of You’ fik, når de genså deres minder, får man en ubehagelig fornemmelse af, at Mackie kommer til at tabe sig selv ned i kaninhullet, hvor grænserne mellem teknologi, drømme og virkelighed sløres.

Kom så, 5. juni … !

Læs også: ’Black Mirror: Bandersnatch’ holder ikke, hvad den lover

Læs også: Sådan hænger alle ‘Black Mirror’s episoder sammen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af