Det skal du se i biografien i juli – fra sommerens hypede gyser til Marvel-afslutning og Jonah Hills debut

Det skal du se i biografien i juli – fra sommerens hypede gyser til Marvel-afslutning og Jonah Hills debut
Jonah Hills debutfilm som instruktør, 'Mid-90s'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Midsommar’

Instruktør Ari Aster spillefilmdebuterede sidste sommer med sin djævelsk anmelderroste gyser ‘Hereditary’. Nu er han allerede klar med sit næste projekt ‘Midsommar’, der forhåbentligt får nakkehårene til at rejse sig i lige så høj grad, selvom filmens omgivelser udspiller sig i hjemlige Skandinavien.

En ung kvinde rejser med sin kæreste til Sverige, hvor de lokkes til at deltage i de årlige midsommer-traditioner. Festlighederne udvikler sig dog hurtigt i en skræmmende retning af diabolske og kult-lignende ritualer.

Parallellerne til debuten ‘Hereditary’ er derfor tydelige, og det er ligeledes det anerkendte produktionsselskab A24, der står bag. Med film som ‘Moonlight’ og ‘Lady Bird’ i bagagen samt en lang række succesfulde gyserfilm som ‘The Witch’ og ‘It Comes at Night’ er ‘Midsommar’ næsten blåstemplet i sig selv.

Premiere 11. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Mid90s’

Jonah Hill har med roller i ‘Superbad’ og Netflix-serien ‘Maniac’ vist, at han både har talent for den fjollede komedie og for tungere sager. Med coming of age-filmen ’Mid90s’ bryder han stærkt igennem som også instruktør og manuskriptforfatter.

I filmen møder vi 13-årige Stevie (Sunny Suljic) i 90’ernes L.A. Med et problemfyldt hjem, hvor han terroriseres af sin storebror (Lucas Hedges fra ’Manchester by the Sea’), forsøger han at blive en del af et fællesskab blandt en gruppe ældre skatere. Her hersker nogle hårde maskulinitetsidealer, hvor man skal overskride så mange grænser som muligt, men bestemt ikke dele sine følelser.

’Mid90s’ blev vist på Berlin Film Festival i år, hvor vi fremhævede den som blandt tre af festivalens bedste. Anmelderne har taget godt imod den, og hos The Hollywood Reporter bliver den sammenlignet med ’Lady Bird’ og beskrevet som »en perle som på én gang føles formet af instruktørens egen ungdom og et produkt af en kunstners observationer«.

Premiere 11. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Løvernes konge’

Disney har den seneste tid omdannet en række af sine klassiske film til liveaction-versioner (om end flere af dem dybest set også er animationsfilm, blot mere avancerede), og denne måned er det tid til at én af deres mest ikoniske film, ’Løvernes konge’. Og det tegner til at blive en imponerende biografoplevelse.

Historien er naturligvis igen den om løveungen Simba, som skal overtage sin fars plads som løvernes konge. Og det bliver en stjernebesat tur på savannen: Donald Glover lægger stemme til Simba, Chiwetel Ejiofor er Scar, den britiske komiker John Oliver er næsehornsfuglen Zazu, og Billy Eichner og Seth Rogen er makkerparret Timon og Pumbaa – og offentliggørelsen af soundtracket har allerede vist, at vi selvfølgelig kan glæde os til deres version af ’Hakuna Matata’ og desuden ’The Lion Sleeps Tonight’. Nå ja, og så debuterer Beyoncé som stemmeskuespiller i rollen som Simbas bedste ven Nala.

Premiere 17. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Spider-Man: Far from Home’

’Avengers: Endgame’ var den store finale, men ikke den definitive afslutning på denne fase i Marvels superheltesaga. Den står Peter Parker for i ’Spider-Man: Far From Home’.

Efter begivenhederne i ’Endgame’ lægger der nu et endnu større ansvar på Spider-Mans skuldre, som denne gang skal balancere heltegerninger med en skoleudflugt til Europa. Den nye skurk Mysterio/Quentin Beck (Jake Gyllenhaal) melder sig på banen, men Peter Parker er også bare en teenager, som gerne vil have plads til sin spirende forelskelse i klassekammeraten MJ (spillet af Zendaya, som er aktuel i ’Euphoria’).

Tom Holland er igen Spider-Man, og også Jon Favreau, Samuel L. Jackson og Michael Keaton vender tilbage i deres respektive roller som Happy, Fury og Vulture.

Premiere 2. juli.

Læs også: Disse film skal du streame i juli – fra omdiskuteret Oscarvinder til roste Sundance-hits

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af