Hvem er ‘Stranger Things’ nye stjerne (og hvorfor ser hun så bekendt ud)?

Hvem er ‘Stranger Things’ nye stjerne (og hvorfor ser hun så bekendt ud)?
Maya Hawke i 'Stranger Things' sæson 3.

Hun gjorde sig allerede bemærket i traileren: Robin, Steve ‘The Hair’ Harringtons (Joe Keery) nye kollega i isbiksen Scoops Ahoy i shoppecentret Starcourt. Det stod bøjet i 80’er-neon, at den nye pige i ‘Stranger Things’-klassen ville komme til at spille en prominent rolle i tredje sæson, og mange fans – såvel som os her på sitet – spekulerede ikke overraskende i, om Robin monstro blev kørt i stilling som Steves rebound fra eksen Nancy Wheeler (Natalia Dyer).

Det lugtede derhenad i de første nye afsnit, men Robin viste sig at være langt mere end et forudsigeligt romantisk sidekick, da skuespiller Maya Hawke tilføjede sin cool girl-karakterer en forfriskende selvstændig kampånd der kun blev mere nuanceret som sæsonen skred frem, og som stod i deadpan-kontrast til Nancys mere forsagte femininitet. Og så smed Robin sågar et af sæsonens største (og bedste) twists på bordet i finalen.

Maya Hawke som Robin, Joe Keery som Steve og Gaten Matarazzo som Dustin.

Hawke er hastigt blevet hyldet som ‘Stranger Things’ breakout-stjerne, hvis magnetiske udstråling kalder på fuld opmærksomhed, og hun har det ikke just fra fremmede: Farmand er nemlig Ethan Hawke, mens mor er Uma Thurman, og Maya er dermed født direkte ind i Hollywood-adelen om end hun ikke, i modsætning til blandt andre Bruce Willis og Demi Moores datter Rumer Willis, selv blev sat foran kameraet som spæd. Igennem sin opvækst medvirkede Hawke i snart sagt hvert et skoleteaterstykke, men i et nyligt interview med Women’s Wear Daily fortæller hun, at hun tøvede med at tage springet til film:

»Jeg strittede lidt imod fordi det var ‘familieforretningen’. Indtil det gik op for mig, at det var det, der gjorde mig mest glad og som jeg er bedst til«.

Om sin baggrund siger Hawke:

»Der er flere forventninger til en. Nogle mennesker tvivler på ens intentioner og evner, men sandheden er, at man bare skal knokle på og gøre sig fortjent til sin plads. På mange måder hjælper det (forældrenes status, red.) med at få en fod i døren, men man bliver smidt ud af selvsamme dør igen, hvis man kommer ind og det viser sig, at man er elendig«.

Maya Hawke med mor Uma Thurman. (Foto: Getty Images)

Hawke debuterede i tv-serieversionen af ‘Little Women’ i 2017, hvorefter hun medvirkede i indieteenfilmen ‘Ladyworld’. Men så skete der ting og sager, da hendes mors tidligere instruktør Quentin Tarantino castede hende i en lille rolle i ‘Once Upon a Time in Hollywood’, der får dansk premiere i næste måned.

Med ‘Hollywood’ og ‘Stranger Things’ tegner 2019 til at blive Hawkes gennembrudsår, og kalenderen begynder allerede at fylde op forude:

I 2020 kan skuespillerinden ses i Gia Coppolas (barnebarn til Francis Ford Coppola) melankolske indieromance ‘Mainstream’, og herefter følger familiedramaet ‘Human Capital’ med Marisa Tomei og Liev Schreiber på rollelisten. Nå ja, og mon ikke vi også godt kan regne med at se Hawke på Netflix igen i en ikke så fjern fremtid…? Man har lov at håbe.

I dag, den 8. juli, fylder skuespillerinden 21 år. Og der skal lyde et stort tillykke og på snarligt gensyn herfra.

Læs også: Anmeldelse af ‘Stranger Things’ sæson 3 – man får nærmest næseblod af bar begejstring

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af