’Another Life’: Netflix’ scifi-serie farer vild i rummet

2 6
’Another Life’: Netflix’ scifi-serie farer vild i rummet
Katee Sackhoff som Niko Breckinridge i 'Another Life'. (Foto: James Dittiger)

Netflix har med sci-fi-thrillerserien ’Another Life’ tilføjet endnu en lettere ligegyldig serie til flokken af egenproduktioner. Og hvad der på papiret måske har føltes som en sand hyldest til rumrejsernes og rumvæsenernes gyldne filmkompas, ender som et frustrerende miskmask af klichéer smidt ud over en serie, der kun i få øjeblikke funkler som et forbipasserende stjerneskud, inden også dette opløses på den sorte nattehimmel.

I første afsnits spæde begyndelse ankommer et flikflakkende ottetalsrumskib til jorden. Efter det er landet, forvandler det sig til en art psykedelisk krystalbjerg, og verden venter forundret og chokeret på, hvad det mon betyder.

Så springer vi seks måneder. Vi møder ægteparret Niko Breckenridge (Katie Sackhoff, som altså vender tilbage til rummet efter successerien ’Battlestar Galactica’) og Erik Wallace (Justin Chatwin) samt datteren Jana (Lina Renna). Niko er astronaut, og Erik er en videnskabsmand, som de seneste mange måneder forgæves har undersøgt artefaktet, som rumskibet nu kaldes. Man ved stadig ingenting, bortset fra at der sendes signaler ud i rummet rettet mod planeten Pi Canis Majoris.

Niko bliver udnævnt til kaptajn på rumskibet ’Salvare’, hvis mission er at rejse ud mod dette afsidesliggende hjørne af universet. For måske er rumvæsenerne venligtsindede? Eller måske er de onde? Eller måske endda noget helt tredje…

Lina Renna og Justin Chatwin i ‘Another Life’ (Foto: James Dittiger)

Naturligvis går alt ikke som planlagt. Og serien igennem trækkes vi gennem den ene konflikt efter den anden mellem de ufatteligt unge astronauter, der sjældent laver andet end at skændes, kysse eller slynge om sig med videnskabelige nonsenssætninger, der forgæves prøver at overbevise os om seriens fremtidsunivers. Derudover støder besætningen på en masse andre problemer, som forsinker missionen. Selvom Niko og den kunstige intelligens-hologram-computer, William (Samuel Anderson) gør deres for at rede trådene ud. Inden dét selvfølgelig også går galt.

Tilbage på jorden kæmper den gode Erik stadig med at kommunikere med artefaktet, som på mærkværdig vis befinder sig bag en så ringe sikkerhedskontrol, at han ubesværet kan tage både sin datter og kendisjournalisten/konspirationsteoretikeren Harper Glass (Selma Blair) med helt tæt på.

’Another Life’ er en frustrerende langtrukken affære. Den er mere optaget af at efterligne alt fra ’Arrival’, ’Interstellar’ og ’Annihilation’ til ’Aliens’, ’Star Trek’, ’Rumrejsen 2001’ og endda en knivspids ’Gravity’ end at finde sin egen stemme.


Kort sagt:
Netflix’ nyeste serieskud ud i de evige galakser er frustrerende og kedelig.

Anmeldt på baggrund af hele serien.

Læs også: En stor bingemåned i vente: Disse serier skal du se i august

Tv-serie. Hovedforfatter: Aaron Martin. Medvirkende: Katie Sackhoff, Justin Chatwin, Selma Blair. Spilletid: 10 afsnit á 55 minutter. Premiere: Kan ses på Netflix
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af