Dave Chappelle kalder ‘Leaving Neverland’-ofre »motherfuckers« i ny Netflix-special

Dave Chappelle kalder ‘Leaving Neverland’-ofre »motherfuckers« i ny Netflix-special
Chappelle i 'Sticks & Stones' på Netflix.

At dømme efter emnerne i Dave Chappelles seneste Netflix-show ’Sticks & Stones’ lader den amerikanske komikerstjerne ikke nogen diktere, hvad han udtaler sig om.

Han springer ud med hovedet først og siger følgende om Wade Robson og James Safechuck, som i dokumentaren ’Leaving Neverland’ fortæller, at de var ofre for Michael Jacksons systematiske pædofili:

»Nu siger jeg noget, jeg egentlig ikke må sige, men jeg bliver nødt til at være ærlig: Jeg tror ikke på de motherfuckers«.

Tværtimod påstår Chappelle spøgefuldt, at en anden berygtet musiker muligvis står bag, nemlig R. Kelly, der har adskillige anklager imod sig, blandt andet børnepornografi og sex-trafficking.

I begyndelsen af showet udnævner Chappelle sig selv som »victim blamer« for at have tendens til at stille ’opklarende spørgsmål’. Med den disclaimer holder han sig efterfølgende ikke for god til at kommentere komisk på betændte emner som Kevin Harts tilbagetræden som Oscar-vært, racisme i det amerikanske politi og endda skoleskyderier. Et ellers umiddelbart totalt humorforladt emne.

Den populære komiker kaster sig også over komikerkollegaen Louis C.K.s onani-sag, som C.K. selv tilstod tilbage i 2017, med følgende sætning:

»Louis C.K. var en af mine rigtig gode venner, inden han døde i den der frygtelige onani-ulykke«.

Selvom Chappelles tidligere show ’Equanimity’ blev kritiseret for ufølsom omtale af transkønnede, fortsætter han i ’Sticks & Stones’ med at sige, at han har svært ved at forstå, at gruppen ikke selv kan se det grundlæggende sjove ved grundtanken:

»Jeg fandt ikke på den her ide selv. Ideen om at et menneske kan være født i den forkerte krop – de bliver nødt til at indrømme, at den forvikling er hysterisk morsom (…)«.

Selvom han åbner showet med en kommentar om, at publikum i dag er de værste på grund af ivrigheden efter at grave skeletterne frem i underholdningsbranchen, tyder det ikke på, at Chappelle har tænkt sig at holde igen lige foreløbig.

Dave Chappelles show ’Sticks & Stones’ kan ses på Netflix.

Læs også: Kirsten Birgits groveste stikpiller lige i ansigtet på tv-branchen forleden

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af