Netflix skriver millionkontrakt med ’Game of Thrones’-duo

Netflix skriver millionkontrakt med ’Game of Thrones’-duo
David Benioff og D.B. Weiss ved Emmy-uddelingen i 2016. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Netflix sætter i disse år stort ind på at skrive kontrakter med tv-branchens største navne for at stå stærkest i den verserende streamingkrig. Tjenesten har blandt andet fået Shonda Rhimes (’Grey’s hvide verden’), Ryan Murphy (’Glee’) og endda Michelle og Barack Obama i stald.

I går vandt de atter en budkrig, over konkurrenterne Disney og Amazon, om ingen ringere end fædrene til ’Game of Thrones’, David Benioff og D.B. Weiss. Duoen bag årtiets største tv-succes har underskrevet en flerårig aftale med Netflix, hvor de skal producere både film og tv-serier.

Trods stor utilfredshed hos mange fans af ’Game of Thrones’ over seriens finale er skaberne ikke blevet mindre eftertragtede. Og de følte sig mest hjemme hos Netflix:

»I løbet af de seneste par måneder har vi brugt mange timer på at tale med Cindy Holland og Peter Friedlander såvel som Ted Sarandos og Scott Stuber (Netflix’ øverste ledere, red.). Vi kan huske de samme skud fra de samme 80’er-film, vi elsker de samme bøger, vi er oppe at køre over de samme muligheder for historiefortælling. Netflix har bygget noget utroligt op, der aldrig før er set, og vi er meget beærede over, at de har inviteret os til at være en del af det«, udtaler de i en pressemeddelelse.

Dog kunne noget tyde på, at der er andet end fælles 80’er-nostalgi indblandet i makkerparrets beslutning. Netflix har angiveligt brugt op imod 200 millioner dollars på at få Benioff og Weiss i hus, siger en kilde til The Hollywood Reporter. Tjenesten er kendt for nærmest at smide om sig med penge. Prisen for at få Ryan Murphy i hus var omkring 300 millioner dollars, altså langt over en milliard kroner. Sidste efterår blev det skønnet, at de i 2019 brugte omkring 15 milliarder dollars på indhold. Et tal, der siges at stige til 17 milliarder dollars i det kommende år, hvor Disney ånder dem i nakken med deres nye streamingtjeneste Disney+.

Dog får Disney også en vis andel i Weis/Benioff-hjernen, da duoen står for den ’Star Wars’-film, der kommer til at efterfølge ’Episode IX: The Rise of Skywalker’.

Læs også: ‘Game of Thrones’ sætter rekord og ‘Fleabag’ scorer stort – se alle årets Emmy-nomineringer

Læs også: Netflix har givet kniven til otte serier af kvinder i 2019

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af