‘Breaking Bad’-film er forbeholdt fans, fastslår skaber Vince Gilligan

‘Breaking Bad’-film er forbeholdt fans, fastslår skaber Vince Gilligan
Aaron Paul som Jesse Pinkman, der er hovedkarakteren i 'El Camino: A Breaking Bad Movie'.

Hvis man ikke har set de fem sæsoner af ’Breaking Bad’, skal man ikke forvente at kunne følge ubesværet med i den kommende seriefilmatisering El Camino: A Breaking Bad Movie’.

For selvom der er tale om et nyt handlingsforløb, som følger Aaron Pauls karakter Jesse Pinkmans videre færd efter sæson fems skæbnesvangre finale, udtaler serien og filmens bagmand Vince Gilligan, at han ikke har sat farten ned, så udenforstående kan følge med. Selvom han prøvede:

»Vi sætter ikke farten ned for at forklare tingene for et publikum, der ikke har set ’Breaking Bad’«, fortæller Gilligan i et interview med The Hollywood Reporter og fortsætter.

»Jeg tænkte allerede tidligt i manuskriptskrivningen på, om der ’måske var en måde, hvor jeg kunne blæse og have mel i munden, måske er der en måde at forklare tingene for publikum’, men hvis der var en måde at lykkes med det, fandt jeg den ikke«.

Som udgangspunkt var filmatiseringen heller ikke et nøje planlagt træk fra Gilligan. ’El Camino’ opstod af forfatterens fantasi, da han i årene efter afslutningen ikke kunne lade Pinkmans historie ligge:

»Jeg begyndte lige så stille at tænke for mig selv, ’Hvad skete der med Jesse?’ Du ser ham køre væk. Og i mit hoved kørte han væk og fik en lykkelig slutning. Men som årene gik, tænkte jeg, ’Hvordan så den slutning – lad os bare kalde det en slutning, hverken god eller dårlig – hvordan så den ud?«.

Netflix-filmatiseringen gik fra at være et ulmende rygte til pludselig at blive annonceret færdig og klar med trailer og premieredato. Indtil videre er det kun sikkert, at Aaron Paul medvirker, foruden karakteren Skinny Pete, som ses i traileren. Der siges at være omkring ti tilbagevendende karakterer fra serien.

Fans af serien begræder næppe, at alt ikke skal forklares for Prins Knud. Det eneste nedtrykkende er, at filmen muligvis er noget af det sidste, vi får fra ’Breaking Bad’-universet, eftersom den fremragende spinoff-seri ’Better Call Saul’ ser ud til at nærme sig sin slutning.

Men så kan man glæde sig til at se, hvad Gilligan finder på næste gang. Hvilket muligvis bliver mere opbyggeligt. Manden, der skabte en af seriehistoriens mest fascinerende antihelte, er nemlig selv lidt træt af skurkefortællingen, fortæller han The Hollywood Reporter:

»Helt personligt ville jeg elske at finde på noget anderledes, som på nuværende tidspunkt  –for guds skyld – ikke ville være endnu en antihelt. Kan jeg finde på noget andet? Er der en anden historie, jeg kan fortælle? Men jeg kan godt sige dig, at det er sværere at skrive en virkelig interessant helt end en virkelig interessant skurk«.

‘El Camino: A Breaking Bad Movie’ får premiere på Netflix 11. oktober.

Læs også: De 50 bedste tv-serier de seneste 20 år

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af