Kit Harington har stadig ikke set sidste sæson ‘Game of Thrones’

Kit Harington har stadig ikke set sidste sæson ‘Game of Thrones’
Kit Harington ved årets Emmy-uddeling. (Foto: Emma McIntyre/ Fox)

Ved pressemødet efter gårsdagens Emmy-uddeling spurgte journalisterne ind til den heftige kritik af afslutningssæsonen på ’Game of Thrones’, der dog vandt den store pris for bedste dramaserie. Da finalen løb over skærmen, var mange fans så vrede, at der blev startet en underskriftsindsamling i et forsøg på at få omskrevet historiens gang i Winterfell.

Der var pinlig tavshed, indtil Kit Harington meldte sig på banen med en overraskende afsløring:

»Jeg har stadig ikke set serien«, lød det fra Harington, som var Emmy-nomineret som bedste skuespiller i en dramaserie for den ottende sæson.

»Sådan håndterede jeg kontroversen – jeg har ikke set den sidste sæson, men jeg ved, hvad det krævede at optage den. Det var hårdt, og alle lagde arbejde og kærlighed i den. (…) Vi vidste, at det, vi havde gang i, var det rigtige i forhold til historien, og vi vidste, det var rigtigt for karaktererne, for vi levede med dem i 10 år. Kontroversen, for vores vedkommende, påvirkede os ikke rigtigt«.

Efterfølgende gav en af showets skabere, Dan Weiss, sit besyv med:

»Det er ikke rigtigt op til os at afgøre, hvad folk synes om det«, sagde han og fortsatte:

»Jeg håber, folk ser og synes om det i fremtiden. Man ved aldrig, hvordan ting vil blive opfattet om 10, 20 eller bare fem år. Det går så stærkt med den her slags ting. Tv-landskabet ændrer sig så hurtigt, det ændrer sig, mens vi står her nu. Det er tilfredsstillende at have nået så mange mennesker. Jeg håber, at dem, som er lidt for unge til at se det nu, vil vokse op, høre om det og så selv se det«.

Serien har over sine otte sæsoner vundet i alt 59 Emmyer, hvilket er rekorden for en dramaserie.

Læs også: Hele ‘Game of Thrones’-castet var på scenen under Emmy-uddelingen – og det var rimeligt cringe

Læs også: ‘Game of Thrones’ og ‘Fleabag’ sejrer stort under nattens Emmy-uddeling – se hele vinderlisten

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af