Mads Mikkelsen får hovedrolle i mesterinstruktørs ventede Netflix-film – skal spille dansk journalist

Mads Mikkelsen får hovedrolle i mesterinstruktørs ventede Netflix-film – skal spille dansk journalist
Mads Mikkelsen under Cannes-festivalen. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Snart vender Mads Mikkelsen endelig hjem til Danmark med en hovedrolle i Thomas Vinterbergs kommende ‘Druk’. Men danskerens karriere i udlandet kører samtidig på højtryk.

Og nu ser det ud til, at han har landet den kunstnerisk set måske mest spændende internationale rolle, han hidtil har haft. Mikkelsen skal nemlig spille hovedrollen i Alexander Paynes kommende film, der netop er blevet samlet op af Netflix. Ifølge Deadline.com er skuespillerstjernen ved at afslutte kontrakten i disse dage.


Alexander Payne
er kendt som en af Hollywoods mest originale instruktører, der arbejder uafhængigt af det store Hollywood-system. Efter den herlige ‘Election’ i 1999 slog han massivt igennem med ‘Sideways’ i 2004 og har siden penslet perler som ‘The Descendants’ med George Clooney og ‘Nebraska’ med Bruce Dern og Will Forte. Hans seneste film, ‘Downsizing’ med Matt Damon, blev hans første med en lunken modtagelse.

I Paynes kommende film skal Mads Mikkelsen spille en dansk journalist, der tager på roadtrip med sin teenagedatter gennem USA, mens han skriver på en historie for en avis. Manuskriptet er skrevet af den anerkendte norske forfatter Erlend Loe (‘Doppler’), Filmen skal optages i både Danmark, Sverige og USA, og danske Zentropa er én af producenterne. Det står endnu ikke klart, om Mads Mikkelsen skal tale dansk i filmen, hvilket man jo kun kan håbe for troværdighedens skyld.

Selvom filmen endnu ikke har nogen titel, nævnes den allerede som en af Netflix’ muligheder til Oscar-kapløbet næste år. Det er dog endnu for tidligt at spå om med nogen form for seriøsitet, men Alexander Payne er bestemt en darling i Oscar-regi. Han har to gange vundet prisen for bedste manuskript (for ‘Sideways’ og ‘The Descendants’) og været nomineret for både instruktion og bedste film derudover.

Læs også: Interview med Mads Mikkelsen – »Jeg tror bare, det er en midtvejskrise«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af