MCU-chef deler kasseret post-credits-scene fra ‘Iron Man’ – med en overraskende fremsynet Samuel L. Jackson

MCU-chef deler kasseret post-credits-scene fra ‘Iron Man’ – med en overraskende fremsynet Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson som Nick Fury.

Natten til lørdag løb årets Saturn Awards af stablen – Hollywoods prisshow for fantasy-, science fiction- og horrorfilm. Her fyldte Disneys Marvel Cinematic Universe ikke overraskende en hel del, da flere priser blev givet til ‘Spider-Man: Far from Home’ og ‘Avengers: Endgame’.

På aftenen hyldede MCU-chefen Kevin Feige den succesfulde superheltefranchise yderligere gennem en videobesked, hvor han viste en aldrig før set udgave af post-credits-scenen i ‘Iron Man’, der som bekendt var startskuddet til den stortjenende filmserie.

I scenen præsenterer Nick Fury, spillet af Samuel L. Jackson, Avengers-initiativet for Robert Downey Jr.’s skeptiske jernmand, der befinder sig uden for billedet. Og i optagelsen er Fury faktisk overraskende fremsynet omkring den dengang vordende filmfranchise.

»Som om gamma-uheld, radioaktive insektbid og assorterede mutanter ikke var nok, så skal jeg også håndtere en forkælet møgunge, som ikke kan lege med de andre og vil beholde sit legetøj for sig selv«, siger Jackson i klippet.

Således refererer han ikke bare til Hulk (»gamma-uheld«), men også til Spider-Man (»radioaktive insektbid«), som Disney dengang ikke havde rettigheder til. Tom Hollands udgave af superhelten blev først en realitet i 2014, da rettighedshaverne fra Sony efter de to dårligt sælgende ‘The Amazing Spider-Man’-film valgte at samarbejde med Disney for at reboote karakteren i MCU. At han så nu ser ud til at være på vej ud igen, er en anden ting.

Ordene »assorterede mutanter« er uden tvivl en reference til X-Men, som hidtil ikke er trådt ind i MCU. Det kan dog ske på sigt, siden Disney for et par år siden opkøbte selskabet 20th Century Fox, som har siddet på rettighederne til den muterede gruppe superhelte.

‘Iron Man’-fraklippet og Kevin Feiges videopræsentation kan ses herunder.

Læs også: Kristen Stewart havde måske landet en Marvel-rolle, hvis hun havde undertrykt sin seksualitet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af