‘Den Korte Radioavis’ dør med Radio24syv

‘Den Korte Radioavis’ dør med Radio24syv
Kirstin Birgit og Rasmus Bruun i 'Den Korte Radioavis'-klæder.

Efter den chokerende nyhed om, at Radio24syv ikke vandt det famøse DAB-udbud og dermed lukker med slutningen af oktober, har man spekuleret i krogene om, hvorvidt nogle af kanalens mest populære programmer kunne køre videre på andre platforme.

Det gælder selvfølgelig ikke mindst stationens flagskib, satireprogrammet ‘Den Korte Radioavis’ med Frederik Cilius og Rasmus Bruun. Og Zetlands direktør Jakob Moll var da heller ikke sen til at udstede en åben invitation om, at Kirsten Birgit kunne udsende sin galde i deres regi fremover.

Men over for Journalisten afviser Rasmus Bruun nu, at ‘Den Korte Radioavis’ kan køre videre uden for Radio24syv.

»Vi er ret sikre på, at det er det eneste sted, ‘Den Korte Radioavis’ kan laves. Med de mennesker og de kræfter, der er om bord, Mikael Bertelsen især, er det det eneste sted, vi kan se en fremtid«, siger han.

»At Zetland vil stille lokaler til er meget sødt. Men når vi er så mange mennesker involveret, kan det bare ikke lade sig gøre«, fortsætter Rasmus Bruun til Journalisten.

»Jeg kan ikke forestille mig nogen redaktion derude, der kan tilbyde det samme. Vi føler derfor, det er bedre at sige, at det var ‘Den Korte Radioavis’«.

Rasmus Bruun bekræfter over for Journalisten, at programmet skulle have kørt videre, hvis Radio24syv havde fået DAB-sendetilladelsen.

Og han holder en kattelem åben for, at karaktererne kan holdes i live. Til foråret kommer den længe planlagte teateropsætning ‘Sommeren på Birgitø’, og Rasmus Bruun tilføjer til Journalisten:

»Vi har ikke andre ting planlagt endnu. Men jeg tror ikke, man kan slå karaktererne ihjel, selvom man lukker radioen«.

‘Den Korte Radioavis’ startede i 2015 og blev hurtigt et nyskabende satirisk format, der ikke har haft sit lige på dansk grund. Derfor klingede det også temmelig absurd, da det kom frem, at den kommende Radio LOUD havde fået lige så mange point for deres satireidéer som 24syv, da Radio- og tv-nævnet skulle vurdere de to ansøgninger.

LOUD’s frontfigur på satireområdet er Sebastian Dorset, som ifølge Berlingske var blevet ringet op, to dage før ansøgningen skulle indsendes – og i øvrigt ikke kan om fredagen, hvor LOUD vil sende deres primære satireprogram.

Heroverfor har Mikael Bertelsen forklaret, hvordan de har brugt et halvt år på at udvikle den satire, der skulle definere det kommende, nu aflyste Radio24syv.

Læs også: Da duoen bag ‘Den Korte Radioavis’ nødlukkede ‘Hvem vil være millionær’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af