Harvey Weinstein inspirerede Tarantinos misogyne dusørjæger i ’The Hateful Eight’

En ny Quentin Tarantino-dokumentar har set dagens lys. Den Tara Wood-instruerede ’QT8: The First Eight’, der forleden havde amerikansk premiere, stiller skarpt på den amerikanske auteurs otte første film – fra ’Reservoir Dogs’ til ’The Hateful Eight’.

I dokumentaren finder vi blandt andet et interview med producer Stacey Sher, der blandt andet arbejdede med Tarantino på ’Pulp Fiction’, ’Django Unchained’ og ’The Hateful Eight’. Sidstnævnte film blev udgivet under The Weinstein Company i 2015 –to år, inden anklagerne mod Harvey Weinstein fik produktionsimperiet til at skælve. Og ifølge Sher spillede Weinstein en vægtig rolle ikke blot i produktionen, men i tilblivelsen af de hadefulde karakterer.

Harvey Weinstein skulle nemlig ifølge Sher have været Tarantinos inspirationskilde til Kurt Russells dybt misogyne dusørjæger John ’The Hangman’ Ruth, som vi først stifter bekendtskab med, da han i en sneklædt hestevogn mageligt langer flade til forbryderen Daisy Domergue (spiller af en ualmindeligt hårdfør Jennifer Jason Leigh) i en lind strøm.

»Now, Daisy, I want us to work out a signal system of communication. When I elbow you real hard in the face, that means: shut up«, som Russells karakter så sympatisk fortæller sin kvindelige rejsekammerat.

»Hvis du læste det på skrift, var det lidt mere præcist«, forklarer Sher om den uhyggeligt ægte inspirationskilde. »Kurt er den mest charmerende person på Jorden«.

Tarantino har tidligere indrømmet, at han var bevidst om, hvilken chikane der fandt sted i Weinstein-imperiet. I et interview med The New York Times fra 2017 indrømmer han: »Jeg vidste nok til at gøre mere, end jeg gjorde. Jeg ville ønske, jeg havde taget mere ansvar for, hvad jeg hørte«.

Læs også: Quentin Tarantino arbejder på roman om mand, der hader Hollywood

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af