Quentin Tarantino arbejder på roman om mand, der hader Hollywood

Quentin Tarantino arbejder på roman om mand, der hader Hollywood
Quentin Tarantino under filmfestivalen i Cannes i maj, hvor 'Once Upon a Time in Hollywood' fik premiere. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Forventningerne til Quentin Tarantinos næste film er mildest talt store. Han har nemlig annonceret, at han kun vil instruere ti film – og opfølgeren til ‘Once Upon a Time in Hollywood’ er derfor den angiveligt sidste. Både en ’Star Trek’-film, en gyser og et tredje kapitel i ’Kill Bill’-sagaen har været omtalt.

Men det kan være, vi må vente en rum tid, før han sætter sig i instruktørstolen for sidste gang. I en samtale med Martin Scorsese, som udkommer i næste nummer af Directors Guild of America’s fagblad ’DGA Quarterly’, fortæller Tarantino, at han arbejder på en roman om en krigsveteran, der erfarer, at udenlandske film kan noget, Hollywood ikke kan:

»Jeg har den her karakter, der har deltaget i Anden Verdenskrig, og som har set en masse blodsudgydelser. Nu er han kommet hjem – vi befinder os i 50’erne – og film fanger ham ikke mere. Efter alt hvad han har været igennem, synes han, at de er barnlige. Ifølge ham er Hollywood-film bare film. Men pludselig hører han om udenlandske film af Kurosawa og Fellini, og så tænker han: ’Det kan være, de kan noget mere end de her åndssvage Hollywood-film’«.

Tarantino nævner også i samtalen, at det har givet ham en god grund til at dykke ned i efterkrigstidens film: »Jeg nyder virkelig at se de film, men samtidig tænker jeg også; hvad ville karakteren synes om dem? Hvordan ville han se dem? Jeg har altid en god undskyldning for at kaste mig ned i et film-hul«.

Det er ikke første gang, at filmskaberen giver sig i kast med en roman. ’Once Upon a Time in Hollywood’ skulle angiveligt være startet som en roman og sidenhen have udviklet sig til en filmidé. Om det samme er tilfældet her, bliver interessant at følge.

Du kan allerede nu læse hele samtalen mellem de to instruktørlegender her.

Læs også: Charles Manson-skuespiller om sakset scene fra ’Once Upon a Time in Hollywood’: »En af de bedste scener, jeg nogensinde har læst«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af