Tarantino taler endelig ud om Weinstein-sag: »Jeg vidste nok til at gøre mere, end jeg gjorde«

Tarantino taler endelig ud om Weinstein-sag: »Jeg vidste nok til at gøre mere, end jeg gjorde«
Quentin Tarantino og Harvey Weinstein (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

De fleste prominente Hollywood-personligheder omkring Harvey Weinstein har efterhånden udtrykt deres fordømmelse. Men én – meget central – filmstjerne har været så godt som tavs, hvilket har mødt kritik fra flere sider: Quentin Tarantino.

Harvey Weinstein og Tarantino har været pot og pande, siden produceren hjalp den unge filmbuff ud med sin debutfilm ‘Reservoir Dogs’ i 1992 og siden var med til at gøre ‘Pulp Fiction’ til et massivt box office-hit. Og Weinstein har siden været med til at producere alle instruktørens film, ligesom det lå i kortene, at han skulle producere Tarantinos kommende film om Manson-mordene.

Mange har spekuleret i, at Tarantino umuligt ikke kan have kendt til i hvert fald dele af den engang så magtfulde moguls sexchikane og overgreb. Og det erkender han nu i et timelangt interview med The New York Times, der startede hele sagen for et par uger siden med den første artikel om Weinsteins ugerninger.

»Jeg vidste nok til at gøre mere, end jeg gjorde«, udtaler han til avisen. »Jeg ville ønske, jeg havde taget mere ansvar for, hvad jeg hørte. Hvis jeg havde gjort det arbejde, jeg burde have gjort dengang, ville jeg være nødt til ikke at arbejde med ham«.

Tarantino fortæller, at han igennem årene har hørt om flere konkrete sager fra skuespillerinder. Han vidste blandt andet, at Weinstein indgik forlig med en af de første ofre, der stod frem, Rose McGowan. Og hans daværende kæreste, Mira Sorvino, havde endda fortalt ham, at Weinstein – et par uger før, hun og Tarantino blev et par – uopfordret havde givet hende massage, havde jagtet hende gennem et hotelværelse og tilmed havde mødt op ved hendes lejlighed midt om natten.

»Jeg var chokeret og frastødt«, siger Tarantino, der fortæller, at han troede, at Weinstein simpelthen havde et specifikt crush på Sorvino, og at han slap interessen, efter han fandt ud af, at hun var blevet kæreste med hans instruktørven.

Tarantino erkender, at han slog historierne og rygterne hen ud fra en tilgang, der hed, at sådan var Hollywood-systemet, og at Weinstein var som en direktør, der i 50’erne løb efter sin sekretær rundt om bordet. »Som om det er ok«, tilføjer han.

»Det, jeg gjorde, var at marginalisere hændelserne. Alt, jeg siger nu, vil lyde som en åndssvag undskyldning«, siger instruktøren, der mener, at Hollywood-kulturen er nødt til at ændre sig nu.

»Jeg opfordrer andre mænd, der vidste mere, til ikke at være bange. Giv ikke kun statements. Erkend, at der var noget råddent i Danmarks rige. Lov at behandle vores medsøstre bedre«.

»Det, der tidligere blev accepteret, er nu uholdbart for enhver med en vis samvittighed«.

Tarantino fortæller, at han prøvede at ringe til Weinstein – som for bare få uger siden holdt forlovelsesfest for ham – flere gange, efter afsløringerne brød frem, men at han ikke kom igennem. Hvad fremtiden for Tarantinos kommende film er, melder historien endnu ikke noget om.

Læs også: De sidste uger har forandret Hollywood for altid

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af