Martin Scorsese fortsætter kritik af Marvel: »Vi har brug for, at biograferne siger fra«

Martin Scorsese fortsætter kritik af Marvel: »Vi har brug for, at biograferne siger fra«
Martin Scorsese.

Martin Scorsese var for nyligt ude med riven efter de populære Marvel-film, der ifølge ham i langt højere grad føles som forlystelser end egentlige film. Det fik en del fans og filmskabere til at tage de kulørte tegneseriefilm i forsvar, heriblandt James Gunn, som blandt andet har instrueret de to ’Guardians of the Galaxy’-film for Marvel.

Men Scorsese bøjer sig tilsyneladende ikke for presset. Under en promotion-tour for ’The Irishman’ lagde han vejen forbi BFI London Film Festival. Her blev han under en pressekonference bedt om at uddybe sine kommentarer. Og denne gang fik biograferne, der viser filmene, også et lille svirp med på vejen:

»Biograferne er blevet forlystelsesparker. (…) Det er glimrende for dem, der nyder den slags film. Jeg ved, hvad der skal til for at lave dem, og jeg beundrer det, de gør. Det er bare ikke noget for mig. Det er det bare ikke. De (Marvel-film, red.) skaber en anden slags publikum, som mener, at det er film«, udtalte Scorsese ifølge Indiewire og fortsatte:

»Det er ikke film. Det er noget andet. Vi skal ikke lade os influere af det. Vi har brug for, at biograferne siger fra og viser andre film«.

Det kan måske klinge lidt hult, når Scorsese kritiserer biografernes udvalg. Hans kommende film ’The Irishman’ bliver nemlig produceret af Netflix og kommer kun ud i begrænset biografdistribution, hvorefter den udkommer på Netflix. Tidligere har instruktøren udtalt til Indiewire, at samarbejdet med streaminggiganten var et nødvendigt onde for at få lavet filmen, som han ville:

»At blive støttet af et selskab, der siger, de overhovedet ikke vil blande sig, og at du kan lave lige den film, du vil, på bekostning af, at den så udkommer på streaming, med biografvisninger inden. Jeg tænkte: Det er en chance, vi må tage med denne specifikke film«.

’The Irishman’ kan ses i udvalgte biografer herhjemme fra 21. november, hvorefter den lander på Netflix 27. november.

Læs også: Guillermo Del Toro hylder Scorseses ‘The Irishman’ over 13 superbe tweets

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af