Alex Høgh Andersen lander første store rolle efter ‘Vikings’ – i ventet dansk krigsfilm

Alex Høgh Andersen lander første store rolle efter ‘Vikings’ – i ventet dansk krigsfilm
Alex Høgh Andersen.

Alex Høgh Andersen lægger hitserien ‘Vikings’ bag sig, når den sidste sæson blænder over skærmen, men nu har det danske stjerneskud fundet et nyt projekt at kaste sig over. Skuespillerens første store rolle efter gennembruddet bliver således i Ole Bornedals ventede krigsfilm ‘Skyggen i mit øje’, hvor Høgh Andersen blandt andet skal spille over for Fanny Bornedal og Danica Curcic.

Filmen skildrer Royal Air Forces’ angreb på Gestapos hovedkvarter i Shellhuset i København den 21. marts 1945, der fik fatale konsekvenser, da et af bombeflyene styrtede ned ved Den Franske Skole. De efterfølgende fly troede således, at skolen var målet, hvilket resulterede i mere end 104 personer dræbte ved skolen, hvoraf 86 var børn.

Bornedals storsatsning adskiller sig fra andre danske Anden Verdenskrigsfilm ved hovedsageligt at være skildret gennem børnene og nonnerne på Den Franske Skoles perspektiv, såvel som de indespærrede frihedskæmpere i Shellhuset og de britiske piloter.

Høgh Andersen spiller frihedskæmperen Frederik, mens Fanny Bornedal spiller nonnen Teresa og Danica Curcic spiller mor til et af børnene på Den Franske Skole.

‘Skyggen i mit øje’ har netop påbegyndt optagelserne og forventes at ramme de danske biografer i efteråret 2020.

Læs også: Se Alex Høgh Andersen i den blodige trailer til sidste sæson af ‘Vikings’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af