Apple TV+ har fået dansk premiere – med Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Steve Carell

Apple TV+ har fået dansk premiere – med Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Steve Carell
Jennifer Aniston og Steve Carrell i 'The Morning Show', der er blandt Apples satsninger på seriefronten.

Apples nye streamingtjeneste Apple TV+ er her til morgen gået i luften i Danmark med Jennifer Aniston, Jason Momoa, Steve Carell og Reese Withspoon på det stjernespækkede serieprogram.

Tjenesten koster 39 kr. om måneden i abonnement, men med de syv dages gratis prøvetid, som Apple lige nu tilbyder, har du masser af streamingtimer til at sætte tænderne i de nye serier såvel som Apple TV+-originalfilm og børneunderholdning.

Nedenfor kan du se vores guide til de fire største Apple TV+-serier, du kan binge i weekenden, men der er mange flere titler på vej. Senere på måneden, den. 28., følger M. Night Shyamalans serie ‘Servant’ (se traileren her), og i december får vi krimiserien ‘Truth Be Told’ med Aaron Paul og Octavia Spencer på rollelisten (få et kig her).

Mest interessant er det imidlertid, at Apple lidt længere ude i fremtiden også blænder for Steven Spielbergs seriefortsættelse til ‘Band of Brothers’ og ‘South Pacific’, der har fået titlen ‘Masters of the Air’. Samt at tjenesten har nuppet ‘Roma’-instruktør Alfonso Cuarón fra konkurrenten Netflix (den mexikanske instruktør har skrevet en mangeårig kontrakt). Et power-move, der sender alle signaler om, at Apple TV+ har intentioner om at satse bredt på både de mere klassiske underholdningsserier såvel som helt store auteurprojekter.

Disse serier kan du streame nu:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Morning Show’ 

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Steve Carell udgør den solide trefork for Apples mest stjernebestrøede nye serier, der tager os med bag kameraet på et amerikansk morgennyhedsshow. Komediedramaet taler ind i tidens MeToo-tematikker, og har efter Kerry Ehrin (’Bates Motel’) overtog som showrunner efter Jay Carson (’House of Cards’), skruet op for sit fokus på mediebranchens sexisme, instruktøren Mimi Leder har dirigeret afsnit af ’The Leftovers’.

Anistons nyhedsvært, Alex, må genopfinde sit program, da hendes mandlige medvært (Carrell) afskediges på grund af sexchikane (og i vrede smadrer sit fladskærms-tv med en ildrager i bedste Michael Scott-stil). Som hjælp træder Reese Witherspoon til, som noget ukontrollerbar reporter, og sammen nedlægger de veto overfor programmets mandlige ledelse. Som morgenshowets forsmåede producenter ses Billy Crudup og Mark Duplass, assisteret af britiske Gugu Mbatha Raw (’Black Mirror’) bag tilrettelæggerpulten.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘For All Mankind’ 

Hvad ville der ske, hvis rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen aldrig stoppede?

Dette forsøger Apple TV’s store science fiction-satsning at belyse. I seriens alternative univers kommer sovjetterne nemlig amerikanerne i forkøbet med hensyn til månelandingen. Blandt seriens skabere er Roland D. Moore, som op til flere gange tidligere har fortalt historier i det ydre rum, med alt lige fra ’Star Trek: The Next Generation’ til ’Battlestar Galactica’. På rollelisten finder vi navne som Joel Kinnaman (’The Informer’, ‘House of Cards’) og Wrenn Schmidt (’Outcast’).

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Dickinson’ 

Den amerikanske digter Emily Dickinson er ophavskvinde til udødelig litteratur. Men i løbet af sit liv var det feministiske ikon misforstået af sine omgivelser og måtte både udgive under pseudonym og lade sig censurere af magthaverne. I denne Apple-serie bliver 1800-tallets Massachusetts delvist moderniseret med friske unge talenter, der taler nutidsengelsk, samt et popsoundtrack, hvor blandt andet ‘True Grit’-talentet Hailee Steinfeld, der spiller den unge Emily, synger.

’Dickinson’ viser Emilys kamp for at forfølge sin forfatterdrøm snarere en det tidstypiske ægteskab, som hendes mor, spillet af altid fornøjelige Jane Krakowski (’Unbreakable Kimmy Schmidt’), ønsker for hende. Fællestrækkene til ’Little Women’, baseret på Louisa May Alcotts lignende opvækst er mange, så mon ikke ’Dickinson’ bliver god opvarmning til Greta Gerwigs imødesete reprise af romanklassikeren?

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘See’ 

Den tidligere Khal Drogo og ’Aquaman’-skuespiller Jason Momoa spiller i fantasyserien ‘See’ lederen af et blindt jægersamfund, der er blandt de få overlevende efter en epidemi, der har udslettet store dele af befolkningen og efterladt resten uden evnen til at se.

Håbet for en mere klarsynet fremtid spirer imidlertid da et sæt tvillinger fødes med fuldt funktionelle øjne. Apple har eftersigende spenderet op mod 15 millioner dollars per afsnit på den forhistoriske, ’The Walking Dead’-inspirerede fortælling. Som blindeguide for vor helte står ’Peaky Blinders’-bagmanden Steven Knight og Francis Lawrence som henholdsvis forfatter og instruktør (’Hunger Games: Catching Fire’).

Læs også: Første Streamingkrig brød ud i 2010’erne – og seerne kan både ende som vindere og tabere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af