»Det er ikke rart at føle sig tonedøv«: Scarlett Johansson taler ud om fejlslagen transrolle

»Det er ikke rart at føle sig tonedøv«: Scarlett Johansson taler ud om fejlslagen transrolle
Scarlett Johansson ved Netflix' premiere på 'Marriage Story'. (Foto: Charley Gallay/Getty Images for Netflix)

Karrieremæssigt går det egentlig glimrende for Hollywood-stjernen Scarlett Johansson. Hun ligger lunt i svinget til prisuddelingssæsonen med sine roller i både Taika Waititis anti-nazist-komedie ’Jojo Rabbit’ og skilsmissedramaet ’Marriage Story’ instrueret af Noah Baumbach.

Dog har hendes person været lagt for Twitter-had på grund af især ét uheldigt rollevalg, da hun sagde ja til at spille en virkelig transperson, Dante ’Tex’ Gill, i filmen ’Rub & Tug’, samt hendes vedholdende støtte af Woody Allen, der er anklaget for overgreb på sin adoptivdatter Dylan Farrow (om end sagen er blevet afvist i retten ved to lejligheder).

Vi har tidligere skrevet den fulde fortælling om »Hadet mod Scarlett Johansson«.

I et nyt interview med Variety åbner hun op om sit fejltrin i forbindelse med ‘Rub & Tug’:

»Når jeg ser tilbage på det, håndterede jeg den situation forkert« fortæller hun Variety.

For efter rolleannonceringen mødte kritik, affejede Johanssons agent på vegne af skuespilleren situationen fuldstændig og henviste til Jeffrey Tambor, Jared Leto og Felicity Huffmann, der alle var blevet prisbelønnede for at spille transpersoner:

»Jeg var ikke følsom i min første reaktion på projektet. Jeg var ikke fuldt bevidst om, hvad transmiljøets følelser var for de tre skuespillere som har spillet transpersoner, og hvordan de generelt havde det med cis-skuespillere, der spiller den rolle. Jeg kendte ikke til den diskussion, jeg var uvidende. Det er ikke rart at føle sig tonedøv…”«

Scarlett Johansson har dog ikke ændret sit syn på Woody Allen, hvilket hun også kommer ind på i Vanity Fair:

»Jeg har ikke anden indsigt end mit forhold til ham«, forklarer hun og fortsætter:

»Jeg forstår godt, at det kan støde nogle mennesker. Men bare fordi jeg tror på min ven, betyder det ikke, at jeg ikke støtter kvinder, eller tror på kvinder. Jeg tror du bliver nødt til at tage det sag for sag. Man kan ikke møde alle sager med den samme tilgang – det tror jeg ikke på. Det er min personlige overbevisning. Det er sådan jeg har det«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af