Disney+ advarer om racistiske skildringer i egne gamle tegnefilm

Disney+ advarer om racistiske skildringer i egne gamle tegnefilm
'Junglebogen' fra 1968. (Foto: Disney)

»Dette program præsenteres, som det oprindeligt blev fremstillet. Det kan indeholde forældede kulturelle skildringer«. Således lyder advarslen, når man på den nye streamingtjeneste Disney+, der kommer til Danmark engang i det nye år, klikker sig en på en af Disneys ældre tegnefilm.

Tegnefilm som ’Junglebogen’, ’Dumbo’, ’Lady og Vagabonden’, ’Peter Pan’ og ’Aristocats’ er blandt de film, der med efterhånden mellem et halvt og et helt århundrede på bagen ifølge Disney ikke helt har kunnet holde til tidens tand.

»Tegningerne, du skal til at se, er produkter af deres tid. De kan fremstille nogle af de etniske og racemæssige fordomme, der var almindelige i det amerikanske samfund. Disse fremstillinger var forkerte dengang, og de er forkerte i dag. Mens disse tegninger ikke repræsenterer nutidens samfund, præsenteres de, som de oprindeligt blev skabt, fordi at gøre andet ville være det samme som at påstå, at disse fordomme aldrig eksisterede«, lyder det på skærmen, inden filmene tager deres begyndelse, meddeler Variety.

Disney+ landede hos de amerikanske brugere i tirsdags og har nu over 10 millioner brugere. Tjenesten forventes at komme til Danmark i begyndelsen af næste år.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af