Endnu en ‘The Shining’-spinoff hænger i en tynd tråd efter ‘Doctor Sleep’-flop

Endnu en ‘The Shining’-spinoff hænger i en tynd tråd efter ‘Doctor Sleep’-flop
Ewan McGregor i 'Doctor Sleep'.

’The Shining’-fortsættelsen ’Doctor Sleep’ har ikke ikke formået at imponere hverken anmeldere eller biografgængere. Filmen indtjente sølle 34 millioner dollars på verdensplan i sin åbningsweekend. Det er ikke meget for en film, der kostede 50 millioner dollars (plus markedsføring) at producere.

På papiret lignede filmen ellers et sikkert hit. Ikke nok med at Stephen King-filmatiseringer går som varmt brød for tiden (senest med del to af ’It’, der allerede har indtjent over 400 million dollars), så var filmen også en efterfølger til Stanley Kubricks højt elskede mesterværk.

Det var også, hvad Warner Bros. tænkte, da de – ifølge The Hollywood Reporter – gav grønt lys til en fortsættelse, allerede inden filmen var udkommet. En eventuel tredje film skulle handle om hotelchefen Dick (spillet af Scatman Crothers i ’The Shining’), der vender tilbage fra de døde for at hjælpe Danny (spillet af Ewan McGregor i ’Doctor Sleep’).

Om den tredje film bliver til noget efter den undervældende modtagelse af ’Doctor Sleep’, som ventes at blive en massiv underskudsforretning for Warner, er endnu usikkert, men det ser ikke alt for godt ud.

Warner Bros. har udtalt, at de i bagkundskabens klare lys muligvis havde satset lidt for meget på den unge generations kendskab til den originale ’The Shining’, ligesom de også ser den lange spilletid på 151 minutter som en hæmsko. Spilletiden skræmte dog ikke biografgængerne fra ’It’-filmene, der varede henholdsvis 135 og 169 minutter.

Læs også: Anmeldelse af ‘Doctor Sleep’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af