Roman Polanski beskyldt for voldtægt af 18-årig fransk skuespiller: »Han tævede løs på mig, indtil jeg gav efter«

Roman Polanski beskyldt for voldtægt af 18-årig fransk skuespiller: »Han tævede løs på mig, indtil jeg gav efter«
Roman Polanski i 2017. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

Den polske filminstruktør Roman Polanski, der i 1977 blev dømt for voldtægt af den 13-årige Samantha Geimer, bliver nu også mødt med beskyldninger om at have voldtaget den dengang 18-årig franske skuespiller Valentine Monnier i en skihytte i Schweiz tilbage i 1975. Monnier fremsætter beskyldningerne i den franske avis Le Parisien.

»Voldtægt er en tidsbombe. Minderne forsvinder ikke. De bliver et spøgelse, som forfølger én, og de forandrer én langsomt«, fortæller hun til avisen og fortsætter:

»Jeg fordømmer denne forbrydelse. (…) Offentlige personer bliver hyldet som rollemodeller. Ved at idolisere de skyldige forhindrer vi folk i at indse, hvor alvorlige konsekvenser deres handlinger har«.

Monnier fortalte, at hun ikke kendte Polanski personligt, da overgrebet fandt sted, men at hun sammen med en gruppe venner besøgte ham i skihytten, hvor han angiveligt angreb hende og flåede tøjet af hende: »Han tævede løs på mig, indtil jeg gav efter, hvorefter han voldtog mig og fik mig til at gøre alle mulige ting«.

Polanski står ikke til at blive retsforfulgt, da der i Frankrig er en forældelsesfrist på 20 år på voldtægtssager. Han sonede heller aldrig sin straf for voldtægten på den 13-årige Geimer, da han nåede at flygte til Europa, hvor han sidenhen har levet i eksil.

I kølvandet på #MeToo bevægelsen i 2017 blev den polske instruktør udvist fra Oscar-akademiet, på baggrund af voldtægten af Geimer. Polanski har endnu ikke udtalt sig om de nye beskyldninger imod ham.

Polanski er lige nu aktuel med filmen ’An Officer and a Spy’, der havde premiere på dette års Venedig Film Festival, hvor den vandt en række priser. Filmen er ligeledes nomineret til hele fire European Film Awards – inklusive bedste film og instruktør.

Læs også: Polanskis voldtægtsoffer: »Folk bliver vrede, når jeg fortæller dem, at jeg er okay«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af