Hugh Lauries besætning sejler i kommende rumsatire fra manden bag ‘Veep’

En af Hollywoods sjoveste mænd, Armando Ianucci, er klar til at fyre sin længe ventede rumsatire afsted mod stjernerne med ’House’-stjernen Hugh Laurie i det komiske førersæde.

Traileren for Ianuccis kommende HBO-serie ’Avenue 5’ er landet. Turismebranchen er 40 år ude i fremtiden rykket ud i galaksen, og Laurie spiller Kaptajn Clark, der dirigerer det højteknologiske krydstogtsrumskib indrettet i art deco-stil, der lægger navn til seriens titel. De komiske forventninger er tårnhøje til Ianucci, der stod bag de første fem sæsoner af den Emmy-høstende og kritikerroste ’Veep’ samt Sovjet-satiren ’Stalins Død’.

Alt tyder på, at der i højere grad hersker kaos end fred og fordragelighed i Clarks besætning. For nok lyder fremtiden i serien tyvstjålet fra Elon Musks vådeste drømme, men skibets besætning er alt andet end kompetente, og turen tager hurtigt en skæbnesvanger drejning. Om man har kurs mod varmere himmelstrøg eller en anden planet, er krydstogtgæster som bekendt ikke blege for at brokke sig, når lokummet brænder.

Hugh Laurie har tidligere underholdt som modkandidat til Julia Louis-Dreyfus’ fiktive præsident Selina Meyers i ‘Veep’. Blandt seriens resterende cast findes også Josh Gad, der lægger stemme til snemanden Olaf i ’Frozen’ og desuden leverede en skøn birolle som Bear Claw i komedieserien ’New Girl’. Derudover pynter den hysterisk komiske Zach Woods fra ’Silicon Valley’ og ’The Office’ samt Himesh Patel (‘Yesterday’) på rollelisten.

Selvom rummet umiddelbart virker langt fra Det Hvide Hus, kan en del af de stive omgangsformer – i kontrast til Ianuccis tempofyldte humor – forhåbentlig gengive lidt af stemningen fra ’Veep’.

‘Avenue 5’ får premiere på HBO Nordic 20. januar 2020.

Læs også: Farvel og tak til årtiets sjoveste komedieserie

Læs også: Product placement hersker i serieland – otte mindeværdige øjeblikke med skjult reklame 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af