‘Joker’ havde en chokerende og mørk alternativ slutning – ifølge Kevin Smith

‘Joker’ havde en chokerende og mørk alternativ slutning – ifølge Kevin Smith
Joaquin Phoenix' Joker danser sin ondskab frem.

(Spoilers for ‘Joker’)

For nyligt opklarede Todd Phillips den noget tvetydige slutning på ‘Joker’, der afslører, at Joaquin Phoenix’ hovedkarakter Arthur Fleck er på Arkham-hospitalet – og måske har befundet sig der gennem hele filmen.

Men ifølge tegneserienørden og filmskaberen Kevin Smith (‘Clerks’) havde Phillips oprindeligt planlagt en langt mørkere slutning på Jokerens oprindelseshistorie. Det fortæller Smith i en ny udgave af hans podcast ‘Fatman Beyond’.

Hvor ‘Joker’ slutter med, at oprørerne, som er blevet inspireret af Jokeren, dræber Bruce Waynes forældre og dermed slutter, hvor den kanoniske fortælling om Batman begynder, ville den alternative slutning have vendt op og ned på det hele.

Smith fortæller nemlig, at det oprindeligt var Phoenix’ Joker, der skulle skyde Bruce Waynes forældre – og ikke nok med det skulle han også vende tilbage til gerningsstedet og skyde Bruce Wayne.

»Oprindeligt var slutningen på hospitalet anderledes. Han (Joker, red.) er på hospitalet og han griner og siger: ‘Jeg tænkte på noget sjovt’. Det der skulle være sket, var, at man derefter så et flashback tilbage til Thomas og Martha, og så, at det var Jokeren, der dræbte dem. Mens deres dreng (Bruce Wayne, red.) skreg og græd, skulle Jokeren være vendt tilbage, have trukket på skuldrene og så skudt drengen. Rulletekster«, siger Smith og tilføjer:

»What the fuck, mand? Så har verden ingen Batman«.

Historien melder ikke noget om, hvorfor denne alternative slutning blev skrottet – eller hvem der har fortalt Kevin Smith om den – men det er let at forestille sig, at den har været for kontroversiel for Warner Bros., der i forvejen havde sine tvivl om en mørk Scorsese-inspireret oprindelseshistorie.

Hør Kevin Smith tale om den alternative ‘Joker’-slutning herunder (fra 16:30).

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af